Otišla je glazbena legenda: Rajko Dujmić izgubio je životnu bitku nakon nesreće

Pixsell/Sanjin Strukic
Vidi originalni članak
  • Legenda hrvatske glazbe, skladatelj i glazbenik Rajko Dujmić preminuo je od posljednica teške automobilske nesreće koja se dogodila prošlog tjedna
  • Rajko je bio jedan od najpoznatijih skladatelja na ovim prostorima i autor brojnih velikih hitova Novih Fosila
  • Iza njega su ostali supruga Snježana i sin Tin koji su se do posljednjeg trena nadali njegovu oporavku

Legendarni hrvatski skladatelj i glazbenik Rajko Dujmić preminuo je u 66. godini od posljedica teške prometne nesreće. Liječnici su se još od srijede navečer borili za njegov život, ali ozljede su ipak bile preteške. Preminuo je u riječkoj bolnici na Sušaku. U bolnicu je prevezen u srijedu, nakon što je na području Ravne Gore izgubio nadzor nad vozilom i sletio u provaliju. U nesreći mu je teško ozlijeđena glava, završio je u induciranoj komi iz koje se nikad nije probudio.

Njegova supruga Snježana nakon nesreće je na svom Facebook profilu napisala ''Molim vas, molite se da se probudi iz kome'', a primila je brojne poruke podrške - i od svojih prijatelja i od poznatih i nepoznatih ljudi iz Hrvatske i inozemstva.  

Rajko Dujmić rođen je u Zagrebu 7. kolovoza 1954. Završio je srednju glazbenu školu, smjer violina, a potom apsolvirao na Pedagoškoj akademiji. Ipak, nije postao učitelj glazbenog odgoja, već se posvetio praktičnoj glazbi i postao jedan od najboljih, najpolodnijih i najpoznatijih skladatelja i glazbenika na ovim prostorima.

Djelovao je u nekoliko glazbenih sastava, a njegovim dolaskom u Nove Fosile bend je postao jedan od najpopularnijih u bivšoj Jugoslaviji. Skladao je gotovo sve njihove velike hitove, a Novi Fosili su postali kultni bend. Pjesme "Tonka", "Plava košulja", "Saša", "Milena" i mnoge druge, ostale su do danas popularne i omiljene među svim generacijama.

Upravo su Novi Fosili proslavili bivšu državu na Euroviziji, nakon što je Rajko skladao pjesmu "Ja sam za ples", koja je u Bruxellesu osvojila visoko četvrto mjesto. No, to nije bio njegov eurovizijski vrhunac. Dujmić je 1989. napisao glazbu za pjesmu "Rock me", koju je otpjevala Emilija Kokić i koja je odnijela pobjedu. Bio je to prvi put u povijesti da je na Euroviziji pobijedila pjesma iz Jugoslavije pa je tako Dujmić doveo ovo prestižno natjecanje u Zagreb 1990. godine.

Iako nas je, nažalost, danas napustio veliki glazbenik, njegove pjesme će živjeti zauvijek, a njegova djela će se prenositi na generacije koje dolaze... 

Posjeti Miss7.24sata.hr