On je novi najljepši muškarac na svijetu. Što nisi znala o Jasonu Momoi?

Instagram @haileybieber
Američkog glumca tom je titulom ovjenčao renomirani 'TC Candler' kojeg prati 250 milijuna ljudi, (Leo DiCaprio prošao je najlošije, završio je kao 100.)
Vidi originalni članak

Glumac, scenarist, režiser i model Jason Momoa u svojem je posljednjem filmu 'Aquaman' poznat i  kao Arthur Curry, a znamo ga i po ulogama Conana Barbarina te Khala Drogoa u serij 'Igra prijestolja', a za oko javnosti ovaj 39-godišnji glumac je zapeo još 1999. godine kad je počela njegova karijera ulogom u seriji 'Spasilačka služba' gdje je tumačio lik Jasona Ionaea kojeg je igrao u 44 epizode. 

Osim po ulogama Jason je poznat i po svom privatnom životu. Oženjen je 12 godina starijom kolegicom, 51-godišnjom glumicom Lisom Bonet , zvijezdom televizijske serije 'The Cosby Show'. Lisa iz veze s pjevačem Lenny Kravitzom ima kćer, isto glumicu Zoe Kravitz (30). Jason i Lisa su u vezi od 2005. godine, a vezu su ozakonili brakom u listopadu 2017. godine. Par ima i dvoje djece, kćer Lolu Iolani (11) i sina Nakoa-Wolfa(10).

Malo smo istražili te smo otkrili neke zanimljivosti o Jasonu koje će te možda zanimati. 

1. Rođen je kao Joseph Jason Namakaeha Momoa na Havajima 1. kolovoza 1979. godine, ali je odrastao u Iowi gdje ga je odgojila samohrana majka. U svojim dvadesetim vratio se na Havaje kako bi se ponovno povezao sa ocem. Krajem devedesetih, točnije 1998. počeo je svoju karijeru modela, a godinu kasnije ponio i titulu havajskog modela godine. Iste godine počela je i njegova glumačka karijera ulogom u 'Spasilačkoj službi'.

2. Vlasnik je 6 tetovaža (neke viđene u 'Aquamanu' bile su lažnjak). Kad se radi o pravim tetovažama na vanjskoj strani desne podlaktice ima napisano 'etre toujours ivre', a istu tetovažu ima i njegova pokćerka Zoe. Rečenica je to koju pripisujemo Charlesu Baudelaireu, a znači 'biti uvijek pijan'. Na srednjem prstu desne ruke ima napisano 'Diablo' kao posvetu prijatelju koji je preminuo 2013. godine. Na prsima s lijeve strane ima 'potpise' svoje djece. Na lijevoj podlaktici ima plemensku tetovažu zubiju morskog psa. Na unutrašnjosti desne podlaktice napisano mu je 'Pride of Gypsies'  što je i ime produkcijske kompanije u njegovom vlasništvu. Na vanjskoj strani šake, kod palca ima tetoviranu mrtvačku glavu.

3.  Mogla si primijetiti kako Jason ima ožiljak iznad lijevog oka, točnije posred lijeve obrve. Prepoznatljivi ožiljak glumac je zaradio tijekom tučnjave u holivudskom Bird Cafeu u studenom 2008. Svađa se dogodila između Jasona i Dominic Bandoa te umjesto da bude samo verbalna prepirka, Dominic je odlučio razbiti pivsku čašu o glumčevo lice. Jason je dobio  140 šavova, a njegov napadač je osuđen na pet godina zatvora. 

4. Sa svojih 193 centimetra jedan je od viših holivudskih glumaca te teži 97 kilograma. 

5. Nije ljubitelj teretane već uživa u vježbanju na otvorenom. Osim što trenira jiu-jitsu, voli penjanje po stijenama te meditaciju. Zaljubljenik je u alpinizam, snowboarding, hokej, brdski biciklizam i druge ekstremne sportove. Ovisnik o adrenalinu teško može odoljeti japanskoj hrani, crnom vinu i maminoj piti od jabuka. 

6. Obiteljski je čovjek i jako je vezan uz majku. Jason drži do obiteljskih vrijednosti i trudi se prenijeti ih i na svoju djecu. Često majku vodi i na događanja na crvenom tepihu, a ona je i često dio njegovih Instagram videa. Za svoju suprugu kaže: 'Kad sam je prvi put vidio na televiziji, imao sam samo osam godina. Rekao sam mami da želim biti s njom i da ću je, ako bude potrebno, uhoditi sve dok napokon ne postane moja.'. Zbog Lise je nosio čak i dreadlockse, a supruzi je to priznao tek kad su dobili djecu. 

7. Jason je jednom prilikom izjavio kako ni on ni njegova obitelj ne gledaju televiziju, a on koristi samo email i mobitel. U slobodno vrijeme voli svirati gitaru i čitati, a najdraže su mu biografije poznatih osoba, posebno omiljen mu je Charles Baudelaire te haiku poezija.

8. Za potrebe snimanja serije 'Igra prijestolja' naučio je dorthaki jezik koji je posebno izmišljen baš za ovu seriju.

9. Časopis People ga je 2011. godine stavio na listu 12 najseksipilnijih muškaraca na svijetu. 

Posjeti Miss7.24sata.hr