Njam! Gin & Tonic Cheesecake by Barbara Kolar

Barbara Kolar
Vikend se bliži pa smo poznatu voditeljicu koja nam se uskoro vraća na male ekrane s velikim showom upitali za slasni recept. Isprobaj ovu tortu od sira - koja se ne peče
Vidi originalni članak

Ako nisi znala, Barbara Kolar je i jedna od kreatorica bloga "Spoonful of Life" koji se bavi uživanjem u životu s naglaskom na receptima od kojih doslovno rastu zazubice (ne vjeruješ  mi? Čekiraj im Instagram!). Kako se vikend bliži, znamo da ga može uljepšati nešto fino i slatko u frižideru, a evo što je Barbara predložila. Danas u šoping, sutra ga pripravi i uživaj u njemu cijeli vikend!

"Prijedlog za slatki vikend s mog bloga Spoonfulof.life su jednostavna ljetna torta od čokolade ili Pavlova za koju je recept i popratnu priču priredila moja prijateljica Aleksandra. Ako si sve to već isprobala ili ne želiš paliti pećnicu (jer u njoj zapravo, držiš knjige ili cipele), a uz to ti se sviđa ideja o malo jestivog alkohola predlažem cheesecake koji se ne peče, s prefinim slojem želea s okusom popularnog gin & tonica. Uspiješ li negdje pronaći svježe maline, potopi ih u gin pola sata prije nego ćeš poslužiti tortu. Vrlo su ukusan i dekorativni dodatak. U slast!", predlaže Barbara, i pritom, ekskluzivno dala recept prije nego ga objavi na blogu!

Gin & Tonic Cheesecake by Barbara Kolar

PODLOGA

250g suhih karameliziranih keksa (poslužit će i obični Digestive)
80g rastopljenog maslaca

U kalup za torte promjera 25 ili 26 cm s odvojivim dnom donjom stranom žlice utisni usitnjene kekse koje si povezala rastopljenim maslacem. Kekse možeš usitniti u kuhinjskom robotu ili ih stavi u plastičnu vrećicu i lupaj valjkom za tijesto (verzija za oslobađanje stresa i ljutnje). Stavi podlogu u hladnjak dok pripremaš nadjev.

NADJEV

560g krem sira
500g mascarponea
80g sitnog šećera (golden caster sugar, u boljim supermarketima)
naribana korica i sok 1 neprskanog limuna
naribana korica i sok 1 limete
naribana korica 1/2 naranče

Sve sastojke miješaj mikserom dok ne dobiješ glatku kremu. Nanesi je ravnomjerno na ohlađenu podlogu i poravnaj špatulom. Stavi u hladnjak na 2 sata odnosno dok se nadjev ne stvrdne.

GIN&TONIC ŽELE

6 listića želatine
2 široke trake kore (upotrijebite guljač za povrće) i sok 2 limuna
2 široke trake kore i sok 1 naranče
sok 1 limete
100g sitnog šećera
6 borovica (klekove bobe), zgnječiti
100ml gina
300ml tonika

Stavi želatinu u zdjelicu hladne vode 5-10 minuta da listići omekšaju. Sokove i korice citrusa, zgnječene borovice i šećer zagrij dok se šećer ne rastopi pa ostavi da stoji 10-ak minuta dok se okusi ne prožmu. Procijedi i ponovno lagano zagrij (ne smije ključati, dovoljno je da bude toplo) pa umiješaj pjenjačom jedan po jedan listić želatine iz kojeg si istisnula vodu. Dodaj gin i tonic, lagano promiješaj i prelij preko ohlađene kreme. Vrati u hladnjak i ostavi da se stisne, najbolje preko noći.

Posjeti Miss7.24sata.hr