Nije loša utješna nagrada za Albinu: Porin za najboljeg novog izvođača

Pixsell/Željko Hladika
Vidi originalni članak
  • "Slatka, divna, dotrči brzo, Albina" - ove je riječi izrekla Josipa Lisac, a Albina je poljubila dečka i dotrčala na pozornicu da primi Porina u kategoriji Najboljeg novog izvođača
  • Uz mladu Splićanku na jučerašnjoj dodjeli nagrada Porin najviše je slavila grupa Pavel, s presretni su bili i drugi pobjednici
  • Poglede je privukao i Albinin outfit, posebno bijeli krzneni grudnjak odnosno topić koji je nosila ispod kožne jakne

Najveći je uspjeh na sinoćnoj dodjeli Porina postigla grupa Pavel osvojivši čak četiri statue: album godine i najbolji album pop glazbe je njihov „Ennui“, a dobio je i Porin za Najbolje likovno oblikovanje, a suradnja Pavela i Tedija Spalata osvojila je Porin za Najbolju vokalnu suradnju na pjesmi „Ne daj na nas“. „Mali krug velikih ljudi“ autora Ivana Dečaka u izvedbi Massima osvojila je Porin za Pjesmu godine, dok je Porin u kategoriji Novi izvođač godine osvojila Albina. Vanna je osvojila Porin za Najbolju žensku vokalnu izvedbu za izvedbu pjesme „Puna memorija“, dok je Porin za Najbolju mušku vokalnu izvedbu pripao Damiru Urbanu za izvedbu pjesme „Nitko osim nas“. Naravno, među brojnim drugim izvođačima koji su osvojili nagrade u brojnim drugim kategorijama treba istaknuti Vannu koja je osvojila Porin za Najbolju žensku vokalnu izvedbu za pjesmu „Puna memorija“, dok je Porin za Najbolju mušku vokalnu izvedbu pripao Damiru Urbanu za izvedbu pjesme „Nitko osim nas“ te Zdenku Kovačiček koja je dobila Porina za životno djelo.

Ipak, kao da je posebni aplauz, od srca, dobila najmlađa među pobjednicima, Albina. Dobrim djelom i zbog nesretnog ishoda njezinog nastupa s pjesmom TikTok na Eurosongu nakon kojeg je danima pričalo o nepravednom izbacivanju naše predstavnice iz natjecanja i gotovo se cijela Hrvatska solidarizirala s njom. Naravno, ustvrditi da je Porin samo "utješna nagrada" je pretjerano jer riječ je o najvažnijem hrvatskom diskografskom odličju, ali pomalo je tako ispalo. Pljesak je svakako bio jak.

"Hvala vam od srca. Nisam očekivala, pa nemam ništa spremno, ali drago mi je da je jedna diva poput Josipe Lisac pročitala ovu nagradu, koja mi je osobno poslala poruku dok sam još bila na Eurosongu s nekim slatkim savjetima, ali o tome nećemo ovdje" rekla je Albina nakon što je poljubila dečka Ivana Ćalušića i dotrčala na pozornicu. "Samo biti ovdje među ovakvim glazbenicima i ljudima je meni neopisiva čast. Ja bih zapravo ovo nagradu posvetila klincima koji su jutros u velikom broju došli ispred zgrade tu u Utrini i dočekali me i ne mogu vjerovat da tako maloj djeci koji su neiskvareni netko poput mene s 22 godine može biti uzor i to mi je najveća čast od svega i hvala ljudi puno puno hvala!"

A ne možemo da se usput ne osvrnemo i na Albinin outfit: uske traperice, bijelu kožnu jaknu s metalnim aplikacijama i komad koji je plijenio najviše pozornosti: bijeli krzneni grudnjak odnosno topić koji je nosila ispod jakne.


 

Posjeti Miss7.24sata.hr