Natali Dizdar i Remi predvode novi ženski glazbeni pokret

Aquarius Records
Vidi originalni članak
  • Projekt "Femme nouvelle" zamišljen je kao platforma za promociju domaćih kantautorica i svojevrsnog ženskog glazbenog pokreta.
  • Cilj im je pružiti apsolutnu potporu glazbenicama koje su postale bitan dio urbanog glazbenog prostora
  • Neka poznata imena koja će sudjelovati u ovom projektu su: Maja Posavec, Natali Dizdar, Nina Romić, Ana Opalić, Sara Renar, Mirela Priselac, Željka Veverec, Aklea Neon...

Na glazbenoj sceni pojavljuje se novi ženski kantautorski projekt čiji je cilj pružiti apsolutnu potporu glazbenicama koje vladaju prostorom urbane glazbe i pokušati im dati što veću medijsku pozornost. Također se žele približiti ljudima kojima bi mogle pokazati svoju kvalitetu. Neka poznatija glazbena lica koja će sudjelovati u ovom projektu su: Maja Posavec, Natali Dizdar, Nina Romić, Ana Opalić.. Aquarius je želio uzeti samostalne glazbenice koje nisu iz ove izdavačke kuće, ali su sada vrlo popularne. Ženska scena raste iz dana u dan, pogotovo kada pričamo o glazbenicama koje su same napisale i izvele svoju pjesmu. Inače, Femme Nouvelle bio je svjetski pokret krajem 19. stoljeća kada su žene postale dominantnije na području znanosti, ali i umjetnosti.

SAVJETI Ovo moraš znati: 7 načina kako da ne dobiješ šlaufić oko struka

"Evo, dok smo okupili i skupili pjesme za ovaj prvi album aktivirale su se i pojavile još neke glazbenice koje bih svakako voljela okupiti." - kaže Lana Čulig iz Aquarius recordsa, od koje je projek i krenuo.

" Mislim da je svaki projekt koji skreće pozornost na autorstvo i na stvaranje odličan projekt. U ovom slučaju radi se o ženama koje pišu , skladaju i pjevaju svoje pjesme , a nažalost možda ponekad u očima javnosti još uvijek nisu dovoljno prepoznate kao autorice, čast mi je biti u njihovom društvu proširiti svijest i o tome da žene stvaraju svuda oko nas i uživaju o tome." - rekla je Željka Verevec frontmenica benda Mangroove.

Posjeti Miss7.24sata.hr