Massimo nam je uoči serije prestižnih koncerata otkrio svoju tajnu vještinu - a već sutra ju možeš vidjeti

Marko Grubišić
Vidi originalni članak
  • miss7 ti s velikim zadovoljstvom najavljuje suradnju s jednim od najvećih imena domaće glazbene scene, Massimom Savićem, koji važan trenutak svoje karijere, 15. godišnjicu izdavanja kultnog albuma "Vještina", obilježava jedinstvenom glazbenom poslasticom
  • Prvi koncert očekuje nas već sutra 9. studenog u Karlovcu, a nakon njega slijede koncerti Čakovcu, Slavonskom Brodu, Osijeku i Zagrebu
  • Povodom turneje razgovarali smo s Massimom koji nam je otkrio što nas sve očekuje i čemu se nada, podijelio s nama svoju tajnu vještinu i par korisnih savjeta te se prisjetio vlastitih glazbenih početaka


U subotu, 9. studenog održat će se u Karlovcu prvi koncert ekskluzivne boutique turneje "Vještina" koju proslavljeni pjevač Massimo Savić priređuje u suradnji s miss7. Povodom ovog nastupa ovaj doajen domaće glazbene s nama je podijelio svoje impresije i očekivanja vezana uz nadolazeću turneju. Također, zajedno smo zavirili petnaest godina unatrag i prisjetili se albuma "Vještina" koji je znakovito odredio njegovu te inspirirao naziv same turneje. Za kraj, pjevač nam je otkrio svoju tajnu vještinu te ponudio savjet svima onima koji bi se željeli okušati u svijetu glazbe.

Your browser doesn’t support HTML5 video

O nadolazećoj turneji

Slavite 15 godina od izlaska „Vještine“ koncertnom turnejom koja završava u Kazalištu „Gavella“. U istom je kazalištu svojedobno album i predstavljen. Koliko su vam te stvari bitne – to povezivanje događaja u zajedničku priču? Vežete li se za mjesta, stvari, uspomene, brojeve?

„Vještina“ se s razlogom vraća u Gavellu. Te 2006. godine smo također svirali tri dana. Bilo je to neposredno nakon izlaska albuma "Vještina II". Sjećam se Gabi i Arsena u prvim redovima dok mi je njihov sin Matija bio gost na pozornici. S nama je pjevala i makedonska pjevačica Kaliopi. Pamtim tu atmosferu i čaroliju koja se dogodila tamo prije toliko godina, a ideja je u jednom drugom aranžmanu oživjeti tu magiju i dati joj jedan novi život, stvoriti novu uspomenu.

Ovoga puta na pozornici će se pojaviti u pratnji tria koji čine renomirani glazbenici - Elvis Stanić, Ivan Popeskić i Henry Radanović. A po svemu sudeći to neće biti obični koncert. Što ga to čini tako specifičnim?

Posebnost ovih nastupa je u tome što će biti izvedeni bez pratnje bubnja, a glavnu riječ imat će zvuk gitare. Publiku očekuje i prava poslastica, a i sam ću rado uzeti gitaru u ruke i pokazati svoju vještinu muziciranja. Mnogi su nakon izlaska "Vještine" željeli da moja karijera nastavi tim smjerom. No, onda bi ušao u ladicu onih koji se bave reprodukcijama. Cilj je bio vratiti se autorskim pjesmama. Upravo zato su ove posebne, dogodile su se tada i nikada više.

Life&style Osvoji dvije ulaznice za Massimov koncert i brojne nagrade!

O vještinama

Svi mi imamo svoje skrivene vještine. A rijetko tko zna da je tvoja sviranje gitare.

Da ja sam uvijek mislio za sebe da sam puno više gitarist nego pjevač. Zašto? Zato jer gitaru moram vježbati svaki dan. Gitara nije instrument koji možeš ostaviti na mjesec dana pa je onda uzeti i ti češ kao nešto jako dobro imuzicirati. Tako da na gitari stvarno treba raditi, treba ulagati u instrumente, treba mijenjati žice, to je jedan cijeli proces. Glas mi je dat od univerzuma ili Boga, ili kako got hoćete to nazvati. To je nešto na čemu ja ne moram raditi, to je meni dato i ja se nadam da ja svojim načinom življenja zaslužujem to što mi je dato. Jer kao što Mark Twain kaže: dva su najvažnija dana u tvom životu – jedan je kada si rodio, a drugi kada si doznao zašto si se rodio! Ja sam se rodio da budem glazbenik i to je jedna velika, velika sreća.

Na koji način netko može otkriti svoju vještinu?

Kod mene se to možda spojilo s problematičnim pubertetom, s odvajanjem od društva, s mrvicu antisocijalnog ponašanja, mrvicu nerazumijevanja s mojom majkom, nekako mi je sve to dobro došlo da nabavim jedan instrument i da se zatvorim u sobu. Tako da kada se radi o vokaciji iliti pozivu onda to nije zanimanje, to je nešto drugo.

O glazbenom putu

Što bi savjetovao nekome tko je tek na početku karijere?

Koliko ja vidim ljudi misle da je biti popularan jednako biti bogat, da je biti popularan jednako imati sve što ti život može pružiti. To uopće nije istina, pogotovo ne u našoj zemlji. Ali ono što želim reći onima koji žele startati u glazbi je da ne budu samo pjevači, nego da budu i instrumentalisti, da sviraju neki instrument…bilo što. Moraš se obrazovati, moraš poznavati instrumente jer inače ne možeš biti dobar suradnik u studiju. Ja želim kontrolu u studiju, a kontrolu možeš ostvariti samo svojim znanjem.

Gdje bismo mogli očekivati Massima da se kojim slučajem zasiti glazbe?

Umjetnosti se nikada ne bih mogao zasititi. Postoji još toliko neostvarenih suradnji, aranžmana i projekata koje bih htio napraviti tako da ću se u skorašnje vrijeme teško zasititi umjetnosti. Zahvalan sam na svakoj prodanoj ulaznici i svakom pojedincu koji uživa u mojoj glazbi. Imam nevjerojatnu sreću što mogu živjeti od svoje velike ljubavi i strasti prema glazbi.
 


Novosti vezane uz prodaju karata

A kada smo kod ulaznica, podsjećamo te kako karata za većinu koncerata još uvijek ima, ali je interes velik velik pa trebaš požuriti po svoju ulaznicu. Primjerice, koncert u Slavonskom Brodu je već uspješno rasprodan! Također, zbog iznimnog interesa publike koja živi izvan Zagreba i koja nije u mogućnosti ulaznice kupiti na blagajni kazališta Gavella, za koncert u subotu 23.11. omogućena je kupnja ulaznica putem sustava Eventim. 
 

Kako do ulaznica?

Ulaznice za ove koncertne spektakle u prodaji su putem sustava Eventim, a ulaznice za zagrebačke koncerte 21. i 22. studenog potražite isključivo na blagajni kazališta Gavella, dok su za 23. studeni sada dostupne i putem sustava Eventim. Cijena ulaznice za koncerte u Karlovcu, Čakovcu iznosi 150 kn, a u Osijeku uz standardne ulaznice po cijeni od 150 kn moguća je i kupnja VIP ulaznice na galeriji po cijeni od 250 kn uz koju je osiguran zasebni ulaz, zasebni šank i finger food.
 

Posjeti Miss7.24sata.hr