Lista najplaćenijih: Jennifer Lawrence "teška" je 46 mil. dolara

Guliver Image/Getty Images
Simpatična glumica ove je godine zaradila nešto manje nego prošle, no to joj je i dalje osiguralo prvo mjesto na Forbesovoj listi
Vidi originalni članak

Časopis Forbes objavio je svoju godišnju listu najbolje plaćenih glumica, a već drugu godinu za redom na samom vrhu našla se Jennifer Lawrence. 'Teška' čak 46 milijuna dolara, ponajviše zahvaljujući posljednjem nastavku megapopularnog kino hita Igre gladi, ova 26-godišnjakinja ujedno je i najmlađa među top 10 najplaćenijih glumica. Tu titulu joj je 2015. godine donijela nešto veće zarada, od 52 milijuna dolara. 

Drugo mjesto zauzela je zvijezda novog nastavka Istjerivača duhova, Melissa McCarthy, a iako je nedavno proglašena jednom od najplaćenijih glumica svih vremena, Scarlett Johansson ove se godine našla tek na trećem mjestu.

Na ovogodišnjoj listi časopisa Forbes među top 10 našle su se i dvije internacionalne glumice - kineskinja Fan Bingbing i bollywoodska zvijezda Peedika Padukone. Pogledajte tko se još našao na samom vrhu:

1. Jennifer Lawrence: 46 milijuna dolara

2. Melissa McCarthy: 33 milijuna dolara

3. Scarlett Johansson: 25 milijuna dolara

4. Jennifer Aniston: 21 milijun dolara

5. Fan Bingbing: 17 milijuna dolara

6. Charlize Theron: 16,5 milijuna dolara

7. Amy Adams: 13,5 milijuna dolara

8. Julia Roberts: 12 milijuna dolara

9. Mila Kunis: 11 milijuna dolara

10. Peedika Padukone: 10 milijuna dolara

Iako je prošle godine snimila tek jedan film, Julia Roberts našla se i na ovogodišnjoj listi zahvlajujući tome što gotovo tijekom cijelih devedesetih i početkom dvijetisućetih nije silazila s vrha liste najbolje plaćenih glumica. A dok danas i glumice na desetom mjestu zarađuju višemilijunske iznose, Elizabeth Taylor ostat će zauvijek zapamćena kao prva glumica u povijesti koja je za ulogu u filmu dobila milijun dolara. 

Na Forbesovohj listi najbolje plaćenih celebrityja na čijem je vrhu pjevačica Taylor Swift, Jennifer Lawrence našla se tek na 49. mjestu, a čak šest muških kolega zaradilo je više od nje. To su: Johnny Depp (48,5 milijuna dolara), Tom Cruise (53 milijuna dolara), Matt Damon (55 milijuna dolara), Jacki Chan (61 milijun dolara), Dwayne "The Rock" Johnson (64 milijuna dolara) i Kevin Hart (87,5 milijuna dolara).

O velikoj razlici u prihodima među ženskim i muškim celebrityjima progovorila je sama Jennifer Lawrence i to prošlog listopada, a u svom eseju napisala je:

"Kada je Sony hakiran i ja sam saznala koliko sam manje plaćena od svojih muških kolega, nisam se naljutila na Sony. Naljutila sam se na samu sebe, jer sam prerano odustala od pregovora."

Posjeti Miss7.24sata.hr