Lana Del Rey ponovo je postala plavuša, a poslužila se tehnikom koju kod kuće možeš probati i ti

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Tretman limunom jedna je od najstarijih i najpoznatijih metoda posvjetljivanja kose
  • Priklonili su joj se i neki celebovi kako bi spasili svoje frizure u karantenama
  • Jedna od njih je i Lana Del Rey koja je na ovaj način ponovo postala plavuša

Otkako se pojavila na glazbenoj sceni 2011. Lana Del Rey šarmirala nas je svojim melankoličnim baladama, ali i posebnim retro-šik stilom. Ova djevojka za koju kažu da je spoj glamurozne Priscille Presley i ležerne kalifornijske djevojke, posebnu pažnju pridavala je izgledu svoje kose koji se mijenjao tijekom vremena. Poklonica blagih valova, Lana je odabirala frizure koje nas podsjećaju na zlatno doba Hollywooda, a bila je sklona eksperimentiranju bojama kose. Od plavuše preko vatrene crvenokose kose, Lana je posljednjih godina odlučila biti brineta, ali sve do nedavno kada se u izolaciji u svome domu za boju kose morala pobrinuti sama.

PLAVUŠA ZAUVIJEK Želiš posvijetliti kosu? Koje su nijanse plave najbolje za tridesete, a koje za četrdesete i kasnije

Naime, kako bi se riješila izrasta ova američka pjevačica posegnula je za prirodnom metodom posvjetljivanja kose uz pomoć limuna i tako se u nedostatku izbora vratila blond izdanju. 

‘’Kada nemate drugog izbora nego ponovo postati plavuša jer su Kevin Tracey i Jakob odsutni i jedino što imam na raspolaganju da pokrijem izrast u devet tjedana su limuni’’, napisala je Lana na svom Instagram profilu ispod fotografije na kojoj se vidi rezultat tretmana.

A ishod je, izgleda oduševio njezine pratitelje od kojih neki Lanu preferiraju vidjeti u blond izdanju

‘’Ako ostaneš plavuša, više ću se truditi u školi, obećavam’’, ‘’Mega predivna’’, ’’Tako si lijepa’’, neki su od komentara. Nekolicina pratitelja Lanin izgled je nazvala anđeoskim, a na to ih je potaknuo i prikaz anđela na maski Laninog mobitela. ‘’Anđeo sa svojim anđelima’’, dodala je jedna pratiteljica.  

A posvijetliti kosu limunom možeš i ti

Tretiranje kose limunovim sokom jedna je od najpoznatijih prirodnih metoda posvjetljivanja kose za koju ti trebaju svježi limun, bočica s raspršivačem i cjedilo (gaza). Ako je tvoja kosa duža, možeš upotrijebiti i više limuna. U posudu iscijedi limun te dobiveni iscijeđeni sok pomiješaj s pola šalice tople vode, a pripazi da u otopini ima više vode od limunovog soka. Otopinu ulij ju kroz cjedilo u bočicu s raspršivačem i ravnomjerno je pošpricaj po cijeloj dužini kose.

Trikovi iz prirode Ovako možeš uz pomoć soka od limuna posvijetliti kosu, a da je ne oštetiš

Čarolija posvjetljivanja dogodit će kada svoju kosu okupanu limunovim sokom izložiš sunčevim zrakama. Zato se opskrbi kremom za sunčanje sa zaštitnim faktorom i svoju kosu natopljenu limunom sat do dva izloži sunčevoj svjetlosti. 

Nakon ove faze koju slobodno možeš provesti i na balkonu uz omiljeno piće, kosu isperi a za još bolji rezultat posluži se malim trikom. Umjesto vode za ispiranje možeš upotrijebiti čaj od kamilice, čiji cvjetovi kamilice sadrže apigenin, flavonsku žutu boju koja dodatno posvjetljuje kosu.

Osim što je posvijetlila kosu, Lana se prepustila i ljepoti svojih prirodnih kovrči koje je podignula u visoki rep. Čini nam se da se ova američka ljepotica u izolaciji prepustila šarmu ležerne kalifornijske cure nasuprot glamuroznom izdanju Priscille Presley u kojem je njegovala voluminozne vintage frizure. 

Posjeti Miss7.24sata.hr