Kanye West je "izbačen" s Instagrama zbog govora mržnje, maltretiranja i uznemiravanja Kim

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Nakon niza objava neprimjerenog sadržaja upućenih bivšoj supruzi Kim Kardashian, reperu Kanye Westu ukinut je pristup Instagram računu
  • Zabrana pristupa trajat će 24 sata
  • Neke objave s reperovog računa već su izbrisane 

Kanye West (44) suočava se s posljedicama svojih nekontroliranih i neprimjerenih objava na Instagramu. Reper koji je službeno promijenio ime u Ye, je jučer suspendiran s Instagrama na 24 sata zbog kršenja pravila ove društvene mreže koja se tiču govora mržnje, maltretiranja i uznemiravanja, rekao je glasnogovornik Mete, kompanije u čijem je Instagram vlasništvu, u službenoj izjavi

Reper je u svojim objavama targetirao bivšu suprugu Kim Kardashian, njenog novog dečka Petea Davidsona i u najnovijim objavama i komičara Trevora Noaha, koji je komentirao trenutnu situaciju između bivših supružnika. Objava u kojem je Kanye West komičara zbog komentiranja njegovog ponašanja prema Kim Kardashian, nazvao rasističkom uvredom, sad je izbrisana.

Life&style Patologija jednog braka: zašto su brojne žene u rastavi Kim K. i Kanye Westa stale na njezinu stranu?

Instagram je s reperovog profila maknuo sadržaj zbog kršenja tih pravila i prekinuo mogućnost objava, komentiranja i slanja poruka na 24 sata.

Kanye West već neko vrijeme na svojem Instagramu objavljuje neprimjereni sadržaj upućen bivšoj supruzi Kim Kardashian i njenom novom dečku, Peteu Davidsonu te milijunima svojih pratitelja izlaže detalje njihovog privatnog odnosa. Kanye West objavio je i dva video spota za novu pjesmu “Eazy”, a u oba se pojavljuje lik sličan Peteu Davidsonu te je u spotovima mučen i zlostavljan.

Instagram često stavlja zabrane na račune koji prekrše pravila, a kompanija bi mogla poduzeti i daljnje mjere ako uvide ponovno kršenje pravila. Kanye West nije prva javna ličnost kojoj je ukinut pristup njihovom Instagram računu. 2020. to se dogodilo i Donaldu Trumpu također zbog kršenja pravila ove društvene mreže.

Kim Kardashian zahtjev za razvod braka s Kanyeom Westom podnijela je u veljači prošle godine, nakon sedam godina braka. Rastava je finalizirana početkom ožujka ove godine, a Kim je nakon toga i službeno potvrdila novu vezu s Peteom Davidsonom.

Stars Priča o Kim Kardashian - od starlete koja trči za Paris Hilton do Forbesove miljarderke i buduće odvjetnice?
 

Posjeti Miss7.24sata.hr