Kamo ide ovaj svijet? Cipelice s visokim petama za bebe?!

Facebook/Predrag Suka
Visoke pete umjesto čarapica: jedna američka tvrtka prodaje cipelice s visokim petama za bebe. A reklamni video za to jednostavno je šokantan
Vidi originalni članak

Da, dobro si pročitala: umjesto čarapa za djecu tvrtka iz SAD-a „Pee Wee Pumps“ hvali cipele s visokim petama za bebe! 
Šokantna je i ideja za videospot. Neke žene objašnjavaju mrtvo hladno koje su prednosti modela cipela s visokom petom za malu dječicu. Što reći? Ostale smo bez teksta… 

Pee Wee Pumps opisuje svoj ludi proizvod kao "cool" i "dostojnim dive". Tako i jedna od posljednjih fotografija na Facebook stranici prikazuje bebicu kako u tim štiklama pozira na malom motociklu, a uz to ide tekst: "Ova mala #diva cool pozira u svojim #PeeWeePumps". Ovo je naišlo na kritike na društvenim mrežama, a ljudi su ocijenili 'pogrešnom', 'odurnom' i 'bolesnom' fotografiju na kojoj ovako pozira dijete i oštro osudili seksualizaciju beba. 

 

Cipele sa potpeticom dostupne su za čak i novorođenčad i bebe do šest mjeseci starosti, a izrađivane su i od crvenog satena te materijala s leopard uzorkom. Nazivi modela su također u stilu: "Swanky", "Wild Child",  "Diva"... Bebe na promotivnim materijalima nose ogrlice, šljokičaste haljinice i suknjice od tila. No, nekim ljudima to je, kako pišu u komentarima na fejsu, 'baš slatko' i 'neodoljivo'.  

Tko je, kvragu, došao na ovakvu ideju? Osnivačica Pee Wee Pumps iz Pennsylvanije, Michele Holbrook, koja u službenoj izjavi na web stranici tvrtke objašnjava da njezini proizvodi "nisu namijenjeni hodanju, već su tu zbog postojeće, i sve više rastuće, potražnje za visokom modom za bebe".

Posjeti Miss7.24sata.hr