Il Volo - prezgodni trio dolazi u Zagreb, saznali smo pikanterije o njima

instagram @janko_popovic_volaric
Piero Barone, Ignazio Boschetto i Gianluca Ginoble zajedno čine Il Volo, boy bend nove generacije osnovan 2009. godine. Dva tenora i jedan bariton u ranim dvadesetima zaludjeli su cijeli svijet, a u prosincu će zapjevati u Areni Zagreb. Evo što smo saznali o njima
Vidi originalni članak

Prilično smo sigurni da ste na televiziji ili na plakatima diljem Zagreba već vidjeli slike Piera Baronea, Ignazia Boschetta i Gianluce Ginoblea. Njih trojice zapravo čine jedan prilično fascinantan boy bend poznat kao Il Volo (Let). Dva tenora i jedan bariton već su osvojili srca diljem svijeta, a mi ćemo ti ispričati sve o njima. Ipak, prvo ih poslušaj!

Divno, ha? Evo što uistinu moraš znati o njima:

1. NASTALI SU U TALENT SHOWU

Il Volo je nastao 2009. godine u talent showu za djecu nazvanom ''Ti lascio una canzone'' (Ostavljam ti pjesmu). Format showa bio je sličan našim Zvjezdicama, a današnji trio tada je imao između 14 i 16 godina. Na show su stigli kao solisti, ali producenti su u njima vidjeli sjajnu priliku za uspješan trio. I 9 godina kasnije pokazalo se da su uistinu bili u pravu!

2. POSTALI SU SLAVNI PO OBRADI KLASIKA

Već u talent showu, dečki su otpjevali svoje obrade kultnih talijanskih klasičnih pjesama poput O sole mio i bilo je očito da im jako dobro ide. Dakako, nastavili su tim putem i brojnim starim pjesmama dali su svoj novi pečat i učinili ih popularnima. Posebno se ističe se obrada popularne pjesme Volare. Danas su toliko slavni da te klasike nerijetko izvode s njihovim originalnim autorima. I to zvuči uistinu fantastično, a obožavatelji tvrde da je Il Volo vratio nadu da glazba ipak može biti kao nekad i bolja nego nekad!

3. POSTALI SU MEĐUNARODNE ZVIJEZDE

Malo je suvremenih talijanskih zvijezda koji su postigli veliku svjetsku slavu, ali Il Volo je na svom putu imao sreće. Već u talent showu, primjetio ih je Michele Torpedine, menadžer koji je sagradio karijeru Andrei Bocelliju i Zuccheru. On je odlučio usmjeriti dečke na međunarodno tržište i projekt se ubrzo pokazao savršeno funkcionalnim. Boschetto, Ginoble i Barone postali su tako prvi talijanski umjetnici koji su potpisali ugovor s uglednom američkom diskografskom kućom Geffen Records. Nastavili su pjevati na talijanskom, španjolskom, francuskom i engleskom, a nagrade su se nizale. Kruna njihove internacionalne karijere su nastupi poput onoga na dodjeli Nobelove nagrade te dvije nagrade Billboard Latin Music Awards. 

4. OSVOJILI SU TREĆE MJESTO NA EUROSONGU

Pobjeda na kultnom talijanskom glazbenom festivalu u San Remu odvela je Il Volo na Eurosong u Beč 2015. godine. Tamo su izvodili svoju pjesmu Grande amore koju je publika jako brzo prihvatila. Nastup na Eurosongu bio pravi vokalni spektakl i dečki su osvojili treće mjesto, odmah iza Švedske i Rusije.

5.  VELIKI SU HUMANITARCI I AMBASADORI UNICEF-A

Da je 2015. godina bila daleko najbolja godina za Il Volo dokazuje i činjenica da su postali najmlađi ambasadori Unicef-a ikada. Uistinu, tada su bili u dobi između 20 i 22 godine, a već su dobili tako veliku čast. Znali su to uzvratiti brojnim humanitarnim akcijama i velikim humanitarnim koncertima od kojih se najpoznatiji održao u Vatikanu. U svibnju 2017. godine imali su čak i privatnu audijenciju kod pape Franje gdje su razgovarali o budućim koncertima. 

6. SVI SU SINGL

Talijanski novinari uistinu naporno rade na tome da razotkriju pikanterije iz života trojice pjevača koji su, ruku na srce, uistinu zgodni frajeri! Posebno im je napet Gianluca kojeg žene doslovno napadaju sa svih strana. Pola milijuna njih ga prati i na Instagramu, a mi naprosto moramo priznati da je posljednjih godina izrastao u pravog frajera!

Markantnog Ignazia Boschetta prati ''svega'' 400 tisuća ljudi. On je nedavno izašao iz duge i turbulente veze s Alessandrom di Marzio. Sam, dakako, nije htio komentirati ljubavnu situaciju, ali njegov prijatelj Gianluca otkrio je u travnju da je cijeli Il Volo single.

Piero Barone na svom Instagramu ima 375 tisuća pratitelja, a na profilu često prokomentira da se na njega, zbog nešto nižeg rasta i baby facea, često gleda kao na Il Volo bebu. ''Istina je da bih se u ovom trenutku htio zaljubiti, nedostaje mi netko da podijelim ova iskustva'' - otkrio je za talijanski portal Di Lei u svibnju ove godine te dodao da će mu kolege iz benda pjevati Ave Mariju na vjenčanju. E, pa, tko ne bi volio biti mladenka na baš tom vjenčanju?! U slučaju da želiš okušati sreću - Il Volo dolazi u Zagreb! Svoj koncert u Areni održat će 21. prosinca!

 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr