Ida Prester pružila smještaj izbjeglicama iz Ukrajine: “Ponudite što imate, osjećat ćete se bolje u ovom ludilu”

Pixsell/Slaven Branislav Babic Ida Prester
Vidi originalni članak
  • Pjevačica Ida Prester početkom tjedna ponudila je privremeni smještaj za izbjeglice iz Ukrajine
  • Sad je objavila kako im je već stigla jedna obitelj
  • Idinu divnu gestu pohvalili su mnogi prijatelji i pratitelji

Pjevačica Ida Prester još je početkom ovog tjedna u Facebook grupi SOS Ukrajina objavila i ponudila smještaj za dvije obitelji iz Ukrajine kojima bi mogla pružiti privremeni dom. Grupa SOS Ukrajina organizirana je kako bi se što bolje pružila pomoć ljudima u potrebi tijekom ratnog razdoblja u Ukrajini.

Grupa je napravljena za koordiniranje pomoći Ukrajini i Ukrajincima kako bismo okupili sve zainteresirane za materijalnu i logističku pomoć oko smještaja izbjeglica te dijeljenja informacija sa mjesta zbivanja koje su provjerene. Svaka pomoć je dobrodošla, stoji u opisu grupe. 

Nakon Idine objave u grupi, u kratkom roku stigla joj je informacija kojoj obitelji treba pomoć, a jučer je objavila i kako im je jedna obitelj iz Ukrajine već stigla. Na fotografiji se može vidjeti obitelj koja je bila primorana napustiti svoj dom u Ukrajini.

“Sinoć nam je iz Kharkiva/Odese stigla familija s malim Tomom. Potreseni su i istraumirani, ali su na sigurnom i toplom. Ogromno hvala svima koji su nam u 24 sata pomogli sa svime sto je potrebno da im napravimo dom iz ovog praznog potkrovlja."

Life&style Evo kako pomoći Ukrajini: Donacijama putem ovih organizacija i ti možeš pružiti pomoć i podršku

"Kombi, ruke za nošenje i sastavljanje, donatori kreveta, veš mašine, igračaka. Vedran, Stoja, Petar, Maria, Mirta, znate svi koji ste. Nama više ništa ne treba. Ali trebat će brojnim familijama koje tek stižu."

"Smještaj, higijena, odjeća, volontiranje ili bar topla riječ Ponudite što imate, i sami ćete se osjećati bolje u ovom ludilu, ne možemo ništa drugo“, emotivno je poručila Ida. 

Na kraju je sve uputila na grupu za pomoć SOS Ukrajina: „Preporučam fb grupu SOS Ukrajina preko koje smo dobili sve informacije, ima ih sigurno još. Sretno nam svima i zajedno smo jači.“

Idini brojni prijatelji, ali i pratitelji pohvalili su njenu veliku gestu, a Ida se i na Instagram storyju zahvalila još jednom na pomoći i dodala kako je obitelj „dirnuta do suza“.

Miss7 Blog Nelogična ideja: Možda je baš sad vrijeme da naučimo bit sretni

Posjeti Miss7.24sata.hr