Filmovi snimljeni prema istinitim događajima koje ćemo gledati 2018.

Getty/Guliver
Život piše najbolje romane - a ove jedva čekamo pogledati
Vidi originalni članak

Koliko puta smo čuli da život piše najbolje romane? Najbolji primjer za ovu izreku pružit će nam igrani film koji na početku začara svakog gledatelja s četiri čarobne riječi – snimljeno prema istinitim događajima! 
Odabrali smo top naslove koji će obilježiti 2018., na tebi je samo da odabereš žanr i pričekaš.
 

Novine (The Post)



Godina je počela fantastično. Spielbergov 'The Post', u kojem su glavne uloge ni više ni manje podijeljene filmskim miljenicima br. 1; Meryl Streep i Tomu Hanksu, vraća nas u 1970-e godine kada su novine Washington Post i New York Times objavili tajne pentangonske spise, vezane uz Vijetnamski rat. Meryl je prva žena izdavačica novina, dok je Hanks njezin glavni urednik. Film u maniri ponajboljih političkih trilera, koji otkriva pravu istinu o politici! 

 

12 Strong


Ljubitelji prave američke antiterorističke akcije nikako neka ne propuste film snimljen prema knjizi 'Horse Soldiers', u kojem se opisuje odlazak CIA-e i američkih specijalnih jedinica u Afganistan, odmah po napadu na Twinse 9/11. Chris Hemsworth predvodi glumačku ekipu (u kojem glumi i njegova supruga Elsa Pataky) ali i ostatak tima Alpha 595, te opisuje kako su zajedno s Generalom Abdulom Rashid Dostum ušli u obračun s Talibanima. Film dolazi 19. siječnja u kina. 


The 15:17 to Paris
 


Kralj triler- drama zasnovanih na istinitim događajima, Clint Eastwood, i ovaj put je premašio očekivanja, angažiravši za tri glavna glumca upravo tri čovjeka koja su savladali islamskog terorista na vlaku koji je 2015. putovao iz Amsterdama za Pariz.
'Ovo nije film snimljen o herojima, ovo je film o stvarnim ljudima koji su učinili nevjerojatnu stvar' izjavio je Eastwood. U kina dolazi 9. veljače.

Chappaquiddick


 
Još jedna politička drama u kojoj glavnu ulogu ima jedan od članova (nesretne) obitelji Kennedy. U srpnju 1969 senator Ted Kennedy (Jason Clake) sudjelovao je u automobilskoj nesreći, a njegov je automobil završio u kanalu na otoku Chappaquiddick. S njim u autu je bila Mary Jo Kopechne (Kate Mara), koja se u konačnici utopila zaglavljena unutra. Senator je pobjegao sa nesreće i nije policiji prijavio događaj punih 10 sati. Tvrdio je da nije bio pijan i da u cijelu priču nije uključena seksualna konotacija. Moći ćeš ga pogledati u travnju.


Fighting With My Family 




Ova drama s elementima komedije zasnovana je na životu WWE hrvačice Paige (Florence Pugh). Film prati događaje obitelji Knight čiji su članovi aktivni u profesionalnom hrvanju i skrivaju se od zakona i poreza. Obitelj je prikazana kao tipična 'trailer trash' obitelj, a obiteljske zavrzlame počinju kada i njihova kćer Saraya (poslije znana kao Paige) dobije ugovor od WWE. U filmu se pojavljuje i zvijezda Game of Thrnoesa, Lena Headey kao Paigeina majka, a film je producirao The Rock (Dwayne Johnson). 


Boy Erased 




Ova drama, zasnovana na memoarima istog naziva iz 2016-te, prati životnu situaciju homoseksualnog sina baptističkog propovjednika. Jared (Lucas Hedges) je sa 19 godina 'otkriven' roditeljima (Russel Crowe i Nicole Kidman) te dobio ultimatum – ili će ići u kamp u kojem su homoseksualne osobe izložene konverzijskoj terapiji ili će zauvijek biti izgnan iz kruga obitelji, prijatelja i vjere. Ovo je istinita priča o mladiću koji je jako rano morao preispitati svaki aspekt svog identiteta. 

First Man 



Istinita priča o prvom čovjeku koji je zagazio na mjesec, Neilu Armstrongu. Film prikazuje njegov život otkad je sudjelovao u Drugom svjetskom ratu pa nadalje; uključujući misiju Gemini 8 iz 1962. i slavno spuštanje na Mjesec 1969. Također, prikazuje i sve okolnosti koje su bile potrebne da bi dovele čovjeka na mjesec u tom dobu. Armstronga u ovoj ekranizaciji glumi miljenik žena Ryan Gosling. 


Mary Queen of Scots 




Priča prati karizmatičnu Mary Stuart (Saorise Ronan), koja je postala kraljicom Francuske sa 16 godina, a udovica sa 18, te njezin otpor prema novoj udaji. Umjesto toga, ona se vraća u rodnu Škotsku kako bi zauzela svoje prijestolje. No Škotska i Engleska padaju pod vodstvo tvrde Elizabete I  (Margot Robbie) i ovdje se događa zaplet u maniri žena vladarica; borba za ravnopravnost, moć, ljubav, strah i poštovanje svake od tih kraljica dovest će do izdaja, pobune i zavjere koje će promijeniti povijest.


Bohemian Rhapsody 


Na Božić 2018. stiže poslastica za sve fanove legendarne grupe Queen; životna priča jednog od najkarizmatičnijih likova glazbene scene u povijesti, Freddieja Mercurya. Priča prati 15 godina od samog osnutka benda do nastupa na Live Aidu 1985. godine. Freddija glumi Rami Malek, a članovi benda Brian May i Roger Taylor su bili angažirani kao muzički producenti filma. 

Posjeti Miss7.24sata.hr