Danijel Handjal: Kako sam snimao Dosje X s Mulderom i Scully

Privatno
I dok smo uvjereni kako iza kulisa naših omiljenih američkih serija i filmova sigurno stoje neki tamo jednako daleki ljudi, kao i sama Amerika, Danijel Handjal je dokaz da i dečko iz Hrvatske može dosegnuti zvijezde.
Vidi originalni članak

Kako bi se opisao svojim riječima?

Motovunac do smrti, prijatelj u nevolji, stranac u noći i veliki ljubitelj sarkazma i plaćanja poreza.

Što točno radiš?

Trenutno radim u filmskoj industriji u sektoru lokacija. Posao mi se sastoji od pripreme lokacije za snimanja, pa sve do rada na setu kao asistent produkcije gdje brinem da sve teče glatko i bez problema.

Kako izgleda jedan tvoj radni dan?

Najčešće ovako; buđenje u 4 ujutro, kuhanje turske kave, sjednem u auto i vozim između 20 minuta i sat vremena ovisno o lokaciji snimanja. Čim stignem na lokaciju idem na doručak pa na set gdje se javljam voditelju sektora koji mi prosljeđuje informacije i zadatke za taj dan snimanja. Snimanja traju između 12 i 15 sati, a ponekad se to razvuče i na 17 pa nakon radnog dana stižem doma, tuširanje i u krpe jer želim si priuštiti barem 6 sati sna što je zapravo jako rijetko.

Gdje si sad? Posao te odveo negdje izvan granica države?

Trenutno živim u Vancouveru u Kanadskoj provinciji British Columbia. Danas je Vancouver poznat kao sjeverni Hollywood pa da bi ostvario neke želje morao sam se odseliti na drugu stranu svijeta. Upravo sam završio snimanje nove sezone Dosjea X i započeo rad na snimanju četvrte sezone serije pod nazivom “The Motive”. Nisam u poziciji previše reći o svemu iza scene jer sam se obavezao ugovorima pa se lako čovjek dovode do toga da ga osude kao političara.

Kako si završio u ovom poslu?

Višegodišnje iskustvo na domaćim filmskim i festivalskim projektima samo mi je bilo poticaj da osjetim i drugu stranu priče, poput rada na visoko budžetnim projektima koje danas gledamo u kinima, do tv serija koje većina nas danas prati i jedva čeka slijedeću epizodu.

 

Što je najbolja stvar kod tvog posla, a što najgora?

Svi misle da je najljepše to što svaki dan viđaš, radiš i družiš se sa svjetski poznatim glumcima i redateljima ali ja bih ipak kao najljepšu stvar odabrao plaću svaki četvrtak i to što te hrane svakih pola sata. Najgori su definitivno dugi radni dani pa nemaš baš vremena baviti se samim sobom.

Kako bi opisao život vani?

Uvijek govorim da ono što doma imam, ovdje nemam i suprotno. Kanada je zemlja kapitala i sve se danas vrti oko novca, ali tu nema naših otoka i mamine kuhinje. Naravno ako si voljan raditi možeš i zaraditi. Mogu reći da je ovdje lakše živjeti u financijskom smislu, ali kod nas je ipak sve puno sporije i opuštenije.

Što radiš kad ne radiš? Kako se opuštaš?

Zadnjih dvije godine puno slobodnog vremena posvećujem gitari i to me zaista opušta. Kad imam više vremena odem u šetnju. Odvajam vrijeme za druženje s društvom na koje sam jako ponosan. Okružio sam se s ljudima koje gledam kao obitelj pa nemam problema sa nedostatkom bliskih ljudi.

Koliko ti je bitna moda?

Danas jako puno zapravo premda nemam baš vremena pratiti svijet mode. Volim mijenjati stilove i kombinirati razne komade odjeće. Moram priznati da uvijek imam pomoć suprotnog spola sa sobom kad planiram šoping što nije često. Vancouver me poprilično opušta u tom smislu, ovdje mogu izaći na ulicu u ronilačkom odjelu i nitko me neće osuditi, dok kod nas ta priča ide malo drugačije. No, sad sam već u godinama kad mi modna elegancija odgovara pa volim tu i tamo isprobati novi šešir ili dobar retro kaput.

Budući planovi?

Odraditi sve ugovore ovdje, prodati sve što imam, malo proputovati svijet pa nazad u Lijepu našu vidjeti obitelj i prijatelje. Nakon toga na Mars ili nazad u Vancouver ovisno o tome gdje će mi prije odobriti vizu.

Posjeti Miss7.24sata.hr