Danas je međunarodni dan djevojčica: evo što naše poznate mame poručuju svojima

Instagram @haileybieber
11. listopada obilježava se Međunarodni dan djevojčica pa smo odlučile pitati poznate mame što bi povodom današnjeg dana poručile svojim djevojčicama
Vidi originalni članak

Međunarodni dan djevojčica s ciljem priznavanja njihovih prava i jednakih mogućnosti diljem svijeta slavi se već šestu godinu za redom. U fokusu je njihovo osnaživanje i osiguravanje prava na obrazovanje te eliminacija siromaštva u kojem živi čak 17 milijuna djevojčica na svijetu. Ovogodišnja tema je “Sa njom: kvalificirana ženska snaga”. Današnja generacija djevojčica ulazi u radni svijet koji je transformiran inovacijama. Obrazovani i kvalificirani radnici su uveliko traženi, a istraživanja pokazuju kako je četvrtina mladih ljudi, od kojih je većina ženskog roda, trenutno nezaposlena i neobrazovana. UN već godinama radi na isticanju važnosti obrazovanja mladih žena otvarajući škole u zemljama trećeg svijeta te potičući djevojčice na školovanje.

Povodom Međunarodnog dana djevojčica pitali smo naše poznate mame što bi poručile svojim kćerima na njihov dan. Odgovori su nas jako raznježili!

Doris Pinčić Rogoznica, glumica

"Da bude svoja, da je savršena baš takva kakva je, da njeguje svoju ženstvenost i da bude pametna feministica - može sve sama, ali zašto ne bi kroz život dijelila svoje obaveze s muškarcem?"

Antonija Stupar Jurkin, tv voditeljica

"Poručujem joj da uvijek ostane svoja i nasmijana jer osmijeh uvijek otvara sva vrata... da vjeruje u sebe i da vjeruje u dobro. I sve će na kraju biti u redu."

Antonia Matković Šerić, pjevačica

 "Poručujem joj da bude hrabra i odvažna. Neka se puno smije, pleše i pjeva!"

Marijana Batinić, tv voditeljica

"S njom nam je život dobio smisao i ljubav koju mama i tata osjećaju prema njoj ne da opisati. Najdragocjenije je što mama i tata imaju, a ona samo neka se u životu trudi biti sretna. Sreća prati hrabre i koji god put da odabere, mi ćemo biti uz nju." 

Petra Cicvarić, glumica

"Biti djevojčica/žena ne znači imati lijepu kosu i nositi suknju. To ne znači da uvijek moraš biti savršena i to sigurno ne znači da si slabija. Biti djevojčica/žena znači biti osoba, jednako kao i biti dečko/muškarac. Što se mene tiče: nosi plavo, imaj kratku kosu, budi ponekad musava i glasna, ali sve što radiš, radi s razlogom i s pažnjom prema drugima."

 

Posjeti Miss7.24sata.hr