Slavna vizažistkinja otkriva tajne besprijekornog izgleda

Shutterstock/Instagram
Prozračan i lijep dnevni look možete dobiti jednostavnim trikovima. Pročitajte savjete make up artistice Simone Antonović
Vidi originalni članak

Jedna od naših najboljih vizažistkinja Simona Antonović svoju dječju ljubav prema modi i šminkanju pretvorila je u međunarodnu karijeru. Radila je na velikim modnim revijama na Fashion Weeku u Parizu te za najpoznatije domaće i svjetske modne i lifestyle časopise. Obožava jednostavne i prozračne makeup dnevne lookove, a najviše se divi lookovima kakve nose Kate Moss, Gwyneth Paltrow, Cate Blanchett i Charlotte Gainsbourg. Privatno je minimalist, a takav joj je i make-up.

Bez obzira na prirodu posla i puno obveza, Simona na svom blogu rado dijeli svoje znanje i savjetuje žene kako izgledati najbolje u dnevnom i večernjem izdanju. Nikako ne tolerira nanošenje olovke na oko bez maskare, pretjerano počupane obrve i pogrešnu nijansu pudera.

Prozračna podloga je osnova

Za svaku ženu bitno je savladati dnevnu šminku koja je i najzahtjevnija. Make up koji izgleda lijepo i postojano tijekom cijelog dana dat će licu svježinu, a na kraju radnog dana bit će dovoljno ponovno nanijeti ruž. Osnova svakog prozračnog make upa je prava nijansa tekućeg pudera. Obavezno je isprobajte na prijelazu lica i vrata, i to na dnevnom svjetlu. Ako se u potpunosti stopi s bojom kože, to je vaša idealna nijansa.

Make up artistica Simona Antonović savjetuje da prije početka šminkanja uvijek treba početi s hidratantnom kremom kako bi koža bila nahranjena, ali i make up postojaniji. Nanošenje tekućeg pudera bit će puno lakše jer će jednostavno kliziti po koži. Za dnevni izgled odaberite puder koji ima visoku moć prekrivanja i mat završetak. Jedan od kvalitetnih primjera je i novi korektivni tekući puder Vichy Dermablend 3D koji je postojan 16 sati. Otporan je na prekomjerno izlučivanje sebuma i znojenje pa će baršunasti sloj ostati tijekom cijelog dana. Tekući puder najbolje je nanijeti plosnatim kistom i početi od sredine lica kratkim i nježnim pokretima te utapkavanjem. Za dodatno prekrivanje podočnjaka i sitnih nesavršenosti dovoljno je utapkati tekući korektor.

Uz kupnju Dermablend pudera u ljekarnama dobivate i poklon – brošuru sa Simoninim dodatnim savjetima i micelarnu otopinu od 30 ml.

 

Strateško stavljanje neutralnih boja 

Kvalitetna podloga dat će licu prozračnost, a nakon toga možete nanijeti sjenilo koje odgovara vašem modnom stilu. Za dnevne varijante odaberite neutralne tonove. Sjenilo također lagano nanesite kistom od ruba trepavica do pregiba kapka. Oči se mogu još bolje istaknuti ako nakon toga uz rub kapka lagano nanesete olovku za oči. Sitne nepravilnosti i oštre rubove popravite higijenskim štapićem. Kako bi oči na kraju izgledale potpuno otvoreno, uvijte trepavice i nanesite maskaru.

Poznata vizažistkinja savjetuje da se rumenilo nanosi skoro na samom kraju, kako biste lakše uskladili sve boje i nijanse na licu. Stavlja se tamo gdje se prirodno "crvenimo" i ne smije biti smeđe. Višak rumenila možete maknuti uz jednostavan trik - tapkajte ta mjesta kistom kojim ste nanosili puder.

Za kraj je dovoljno još nanijeti ruž i olovku za usne. Najprije lagano nanesete olovku za usne na rubove i ispunite usne, a zatim lagano utapkate prstima. Završite s nježnom nijansom blago ružičastog ruža i vaš dan može početi!

Pogledajte video u kojem Simona objašnjava kako se jednostavno našminkati za dnevni look:

Posjeti Miss7.24sata.hr