Saznajte sve o čokoladi

Thinkstock / Spencer Davies
Uoči božićnih i novogodišnjih blagdana, kada se tradiocionalno spravljaju slastice, Gastro.hr će vam otkriti najbolje recepte i trikove za deserte s čokoladom.
Vidi originalni članak

Najfiniji deserti nezamislivi su bez čokolade. Namazi, preljevi, ukrasi, biskviti... U bilo kojem obliku čokolada daje posebnu notu vašem omiljenom slatkom jelu. Priča čokolade započela je mnogo prije nego li je na svom trećem putovanju 1502. godine Kristofor Kolumbo otkrio zrna kakaa i ovu nenadmašnu namirnicu predstavio Europljanima. Drevne civilizacije, poput Maja i Azteka, smatrale su čokoladu ''hranom bogova'' i dobro su bile upoznate s njenim ljekovitim i afrodizijskim svojstvima. Iako čokolada danas ima kultni status u europskoj gastronomiji i svakodnevnoj prehrani, po njenom predstavljanju na Starom kontinentu skoro je brzo pala u zaborav. Naime, nepca tadašnjih gurmana bila su preosjetljiva za gorku čokoladu, pa su ubrzo prekrojili izvorni recept i samljevenim zrnima kakaa dodali med, šećer i cimet.

Gastro.hr sada će vas upoznati sa svim kuhinjskim trikovima i receptima koji sadrže čokoladu. Veliki specijal 'Neodoljivi čokoladni deserti' otkriva:

  • 10 savršenih slastica s čokoladom
  • Tri trika za dekoracije od čokolade
  • Sve o čokoladi za kuhanje
  • Slatke delicije punjene čokoladom
  • Trikove i alate za slastičare i amatere

Više o specijalu saznajte ovdje.

Posjeti Miss7.24sata.hr