Recepti za najukusniji gulaš

Thinkstock / Spencer Davies
Uživajte u savršenim gulašima i poslužite ih uz palentu, njoke, knedle, tjesteninu ili samo koju krišku mirisnog kruha.
Vidi originalni članak

Hladnije dane teško možemo zamisliti bez pravog jela na žlicu, a jedno od omiljenijih definitivno je gulaš. Specijalitet koji dolazi u mnoštvo varijacija, a rado ga spajamo s palentom, njokima, knedlama ili tjesteninom, mada se ne bi bunili ni kada bi bio poslužen samo s nekoliko kriški pravog domaćeg kruha. Zato smo za vas odabrali deset najukusnijih recepata za gulaš koje obavezno morate probati, a na vama je samo da odaberete omiljeni prilog i uživate u jedinstvenim mirisima koji se šire iz lonca dok se gulaš lagano krčka.

Među bezbrojnim varijacijama najbolje je krenuti od originala, od recepta koji se tradicionalno priprema u domovini gulaša - Mađarskoj. Samo nekoliko sastojaka bit će vam dovoljno da okusite sve čari ovog specijaliteta, a u pute potražite u receptu za mađarski gulaš.

Ako želite isprobati francusku verziju i usporediti je s izvornim receptom preporučujemo da pripremite nešto aromatičniju varijantu prema receptu za teleći gulaš.

Vegetarijanci i ljubitelji gljiva doći će na svoje, ako krenu stopama Gastro.hr blogerice Sandre Rončević i prepuste se užitku po imenu gulaš od gljiva.

Više recepata potraži na portalu Gastro.hr

Posjeti Miss7.24sata.hr