Promjena koja dolazi izvana

Thinkstock / Spencer Davies
Putovanje ili obnova stana iskustva su koja mogu unijeti i dobre promjene u vaš život samo ako iskoristite njihov potencijal. Ako se već neko vrijeme osjećate kao da živite u kovitlacu nemirnih misli, emotivnih uspona i padova, poremećena ritma spavanja i teže se koncentrirate, vrijeme je za neku promjenu koja će vas vratiti u ravnotežu.
Vidi originalni članak

Jer sam odmor neće spriječiti da vam se takva stanja ne ponavljaju, nego morate uspostaviti drukčiji životni ritam.

Koliko god bilo teško prekinuti lanac navika koje su vas dovele u takvo stanje, svaka promjena počinje s prvim, makar i vrlo malim korakom. No njega je istodobno, znaju svi koji su se odvažili na pustolovinu promjena navika, i najteže poduzeti, a vanjske okolnosti mogu biti okidač koji je bio potreban za dobar iskorak. Promjena dnevnog ritma i bombardiranje novim iskustvima lakše će vas uvesti u novo životno razdoblje. Iako, slažu se psiholozi, želja za promjenom mora najprije dozreti unutra, poticaji za nju često dolaze izvana.

Mnogi kažu da im se život promijenio s nekim putovanjem. Iskustvo nekih novih, udaljenih krajeva, kažu mnogi, pomoglo im je da shvate kako život može i drukčije izgledati te kako se može biti zadovoljan i s manje od onoga što sami imamo. Drugi svjedoče da im je adaptacija stana napunila jedra vjetrom. Kad su napokon smogli snage odbaciti stari namještaj i suvišne predmete kojima su se okružili tijekom godina, mnogi svjedoče da su osjetili veliku promjenu, odjedanput im se učinilo da lakše dišu. Takvim rezovima odbacujete prošlost i okrećete se budućnosti, stoga nemojte se previše kolebati pri bacanju stvari koje imaju “sentimentalnu” vrijednost.

No, naravno, ne bacajte sve, nego ostavite one koje želite imati uz sebe i ubuduće jer vas potiču ili vam daju snagu podsjećanjem na lijepe trenutke. Stoga zadržite nešto staro, a dodajte nešto novo. U obnovljenom stanu svakako treba biti podsjetnika na vaše najbolje životne trenutke, diplome i nagrade koje ste dobili te fotografija s događaja koji su vam donijeli uspjeh. Obnova stana donosi i nove navike u održavanju jer se pretpostavlja da ćete si maksimalno olakšati tu nužnost.

A kad ćete manje vremena gubiti na čišćenje, pranje i održavanje, imate vremena za nešto kreativno. Obnova kuhinje možda će probuditi u vama želju za kuhanjem, pa vas možda i ponukati da upišete neki tečaj. Novi blagovaonički stol za koji stane više ljudi potaknut će vas da napokon pozovete drage ljude i počastite ih novootkrivenim jelima. Tako ćete učvrstiti postojeća, ali vjerojatno i steći neka nova prijateljstva.

Posjeti Miss7.24sata.hr