Praktične i trendi torbe za plažu

Danijel Berković/PIXSELL, PR
Kupaći kostim, krema za sunčanje, sunčane naočale, zanimljiva knjiga, šešir... Da, nosimo velik broj sitnica na plažu i sve ih je potrebno nekako „potrpati“ u jednu torbu. Bez panike, u neodoljive torbe za plažu stanu sve vaše ljetne potrepštine.
Vidi originalni članak

Klasične torbe za plažu napravljene su od krutog materijala kako bi zadržale oblik, ali i odbijale kapljice vode/mora. Zbog većih dimenzija, nose se preko jednog ramena te zbog toga imaju manju ručku. Upravo ovaj model se ubraja u najpopularnije torbe za plažu. Većina modela ima dodatne male pretince u koje možete staviti sitnice, poput novčanica i mobitela.

Ne trebate se opterećivati oko kombiniranja plaža za torbu, one se nose neopterećeno bojama i uzorcima. Odlučite se za jarke boje, upadljive uzorke ili one modele s više boja.

Highstreet brendovi također nude slične modele koji zadržavaju sve karakteristike klasične torbe za plažu, no ipak su u pitanju trendi i chic dodaci koje možete nositi i izvan plaže. Oni su dobra investicija jer ćete takav model nositi i kad ljeto završi. Modificirana verzija takvih torbi, uz drukčiji styling i modne dodatke, pretvara se u najdražu torbu za odlazak u shopping i na kavu.

Velika pozornost torbama za plažu pridaje se njihovim ručkama. Jedan od najčešćih odabira su one u obliku mornarskog užeta ili u obliku pletiva. Razigrane, opuštene i vesele – izvrsno dočaravaju duh ljeta. Takve ručke postale su toliko popularne, da se ne kombiniraju samo uz pruge nego i uz druge uzorke i modele. Ove sezone čak i ruksaci imaju mornarsko uže!

Kad su drugi materijali u pitanju, praktičan i funkcionalan odabir za odlazak na plažu jesu platnene i plastične torbe. Zašto? One se lako održavaju. Pijesak, kamenje, kreme za sunčanje i hrana znaju ostavljati mrlje na torbama. Platnene torbe se jednostavno peru, zauzimaju malo mjesta u koferu, dok plastične brzo i efikasno obrišete mokrom krpom. Pripazite samo, na plaži ih ipak prekrijte ručnikom kako se ne bi previše zagrijale.

No, ne morate odabrati klasičnu torbu za plažu. Ove sezone ruksaci su u trendu i zbog toga većina highstreet brendova u svojoj ponudi nudi dobrodošlu alternativu za plažu. Prevladavaju platneni ruksaci srednje veličine – idealni za odlazak na put i boravak na plaži. Njihova prednost je također velik broj pretinaca koji olakšavaju organizaciju stvari.

Često nam se na plaži dogodi da zagubimo važne sitnice ili jednostavno ne znamo gdje ćemo s mokrim badićem ili šminkom. Zbog toga u svojoj velikoj torbi za plažu, držite jednu malu u kojoj ćete staviti sve one važne sitnice koje nam trebaju biti uz ruku. Mali novčanici s jednim pretincem odličan su odabir. Vesele i razigrane torbice koje nosimo na poštarski način, izvrstan su odabir za odlazak na kavu ili na beach party. Na taj način ne moramo sa sobom nositi veliku torbu za plažu. Možemo ju ostaviti uz ručnik, bez brige da će nam netko ukrasti novce ili dokumente. Brojni brendovi nude i posebne torbe za plažu. Vrećice u koje možemo staviti mokri kupaći kostim, kao i termo torbice za šminku, zadovoljit će i one najzahtjevnije dive na plaži.

U galeriji detaljnije pogledajte odabir najboljih torbi za plažu...

Ostale ljetne fashion&beauty trendove i savjete, pročitajte ovdje.

Posjeti Miss7.24sata.hr