Petra Mamić: Uvijek mi fale još jedne cipele!

Goran Čižmešija
Na Instagramu je možete pratiti pod nickom Skitnica, a za Budi.IN Petra Mamić (25) otkriva kako tako lako isfura chic stil
Vidi originalni članak

Reci nam koji stil preferiraš, boje, odjevne predmete?


Svoj stil opisala bi kao kombinaciju udobnog i romantičnog. Volim se osjećati ugodno i nesputano u svojim outfitima, a volim i lepršave materijale i zanimljive uzorke i teksture. Pratim trendove, ali ne patim od njih.

Što misliš o street styleu? Je li uspio visoku modu učiniti dostupniju/poznatiju širokim masama?

Street style je omogućio da najbolje trendove visoke mode vidimo na stvarnim ženama i kupimo po pristupačnim cijenama, a društvene mreže su omogućile da blogerice i zanimljivo odjevene žene diljem svijeta budu proglašene fashion ikonama. Kada odjeću i trendove vidimo na stvarnim osobama, a ne samo na modelima na pisti, stil postaje ne samo odjevna kombinacija nego način života koji želimo kopirati.

Koliko ti treba da osmisliš kombinaciju? Dogodi li ti se ikad da pomisliš “ja nemam što obući”?

Kombinacije rijetko kad smišljam unaprijed, tako da mi ovisno o raspoloženju treba između jedne i desetak minuta. Kako imam mnogo odjeće, a mali ormar, često to pomislim jer imam problem sa vizualizacijom što sve imam i kako to kombinirati.

Koje dizajnere/brendove voliš? Tko su ti stilske inspiracije?

Inspiriram se brendovima kao što su Chanel, Miu Miu i Isabel Marant, a odjeću kupujem u različitim high street dućanima, second hand shopovima i online. Najviše me inspiriraju svakodnevni ljudi koje sretnem ili pronađem na Instagramu. Volim pratiti @lovelypepa, @sincerelyjules, @tuulavintage i Miroslavu Dumu.

Kupuješ li planski ili impulzivno?

Prije sam uvijek kupovala impulzivno, pogotovo na snjiženjima i često bi kupila neki komad koji mi je samo stajao u ormaru. Danas se trudim isključivo kupovati stvari koje mi trebaju, ne želim više gomilati nepotrebnu odjeću samo zato što je snižena ili u trendu.

Cipele ili torbe? Zašto?

Cipele zato jer ih jednostavno obožavam, kupujem ih stalno, a uvijek mi nešto fali u kolekciji.

Što nosiš na fotki za Budi.IN?

Metalik suknju na falde i jednostavnu košuljicu iz Zare, cupcake torbicu koju sam za nekoliko dolara naručila s interneta i predivne roze statement cipelice s Asosa. Imam ih i u zlatnoj boji jer ih obožavam.

Što radiš? Koji su ti hobiji, kako provodiš slobodno vrijeme, što te veseli itd.


Trenutačno uživam u ljetu, a nedavno sam diplomirala. Hobiji su mi putovanja, fotografiranje i Instagram.

Najdraži predmet u ormaru mi je... Bijela majica i adidas tenisice jer idu na sve.

Omiljeno jelo/piće... Burrito i wok s povrćem i piletinom/ zeleni čaj, voda, mojito .

Posjeti Miss7.24sata.hr