Otpjevana je Oda palačinkama

Jurica Galoić/Pixsell
U restoranu Piccolo Mondo hotela Dubrovnik, u petak 14.prosinca, održan je Gastro Cabaret, gastronomska manifestacija koja svojim programom slavi palačinku – omiljeno jelo djece i odraslih
Vidi originalni članak

Ekipa portala Gastro.hr i Vitaminoteke u petak je, zajedno s brojnim znatiželjnicima i zaljubljenicima u “prevrtljivu” deliciju, na najbolji mogući način otpjevala odu palačinki i “svim njezinim licima”.

Ovaj drugi po redu Gastro Cabaret održao se u restoranu Piccolo Mondo hotela Dubrovnik, a započeo je zabavno–edukativnim predavanjima, otvorenima za javnost, na kojima su svi prisutni imali priliku naučiti neke nepoznate zanimljivosti o, od davnina poznatoj, palačinki.

Etnologinja Jelena Ivanišević osvrnula se na povijesne crtice i kulturološke razlike vezane uz pripremu i konzumaciju palačinki, a nutricionistica Darija Vranešić-Bender na njezine nutritivne vrijednosti, zdravstveni aspekt te rastuću intoleranciju na gluten.

Teorijski dio ovih predavanja vrijedno je pratio akademik kulinarstva i renomirani chef Branko Ognjenović koji je za sve prisutne pripremao palačinke s krumpirima, bezglutenskim brašnom i brusnicama, time pokazavši kako su zdrave palačinke jednako ukusne kao i one tradicionalne. Pravu moć sljubljivanja različitih okusa potvrdio je pripremom palačinki nadjevenih lososom i hrenom, a siti i zadovoljni posjetitelji edukaciju su napustili bogatiji za nova znanja te korisne trikove za pripremu mekih i ukusnih palačinki.

Pravo finale ove gurmanske proslave odigralo se u večernjim satima kada se, uz vrhunska vina i glazbu benda October Light, nastavio kulinarski show, vođen chefovima Brankom Ognjenovićem i Slobodanom Ponjan-Pavorom. Njima su se pridružile i dvije čitateljice portala Gastro.hr, koje su u online natječajima, hvatanjem palačinki i slanjem neobičnih recepata, dokazale svoju spretnost i kreativnost. Osim prilike da s poznatim chefovima pripremaju vrhunske delicije, osvojile su i vrijedne poklon pakete Zvečevo, Podravka, Sacher, Biovega i Marjančanka proizvoda te Jabuke&Ruže pjenušce i poklon bon hotela Dubrovnik.

Nakon puno edukacije, još više degustacije, a ponajviše dobre zabave došlo je vrijeme da završi oda palačinki i započne oda jednoj drugoj namirnici. O kojoj se točno radi, još se ne može otkriti – pratite Gastro.hr i veselite se novim gastro događanjima!

U galeriji detaljnije pogledajte kako je bilo na Gastro Cabaretu...

Posjeti Miss7.24sata.hr