Održana modna revija marokanskih kaftana

Povodom manifestacije „Dani kulture, gastronomije i obrtništva Kraljevine Maroko“ u petak, 12. travnja, održana je ekskluzivna modna revija glamuroznih kaftana koji su neizostavan dio marokanske tradicije.
Vidi originalni članak

Revija je na terasi Oleander, hotela Esplanade Zagreb prezentirala glamurozne kaftane od najfinijih materijala koji su sastavni dio marokanske tradicije. Meriem Belkhayat, jedna od najpoznatijih i čuvenih marokanskih dizajnerica kaftana pokazala je i svoje modele. Svila, saten, ručno izvezeni uzorci i ušiveno drago kamenje samo su neki od elemenata koji ukrašavaju kaftane, dok prevladavaju jednako žive i pastelne boje, uključujući i zlatne detalje. Dizajner Albert Oiknine,svoje modele je optočio swarovski kristalima i učinio kaftan još poželjnijim odjevnim predmetom.

Kaftani su popularizirani kao odjeća za elitu još od strane modnog dizajnera i legende mode, Yves St. Laurenta kada je počeo dizajnirati za klijente s Manhatanna i time približio taj elegantan komad odjeće zapadu.

Modnoj reviji su nazočili i predsjednik Republike Hrvatske, prof. dr.sc. Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog Sabora Josip Leko, ministar vanjskih poslova Kraljevine Maroko, dr. Saad Dine El Otmani, veleposlanik Kraljevine Maroko u Hrvatskoj, Njegova Ekselencija g. Moulay Abbés el Kadiri te brojni drugi veleposlanici, državni dužnosnici i osobe iz javnog i političkog života.

U galeriji detaljnije pogledatjte fotografije...

Posjeti Miss7.24sata.hr