Odbrojavanje do Portanova Fashion Incubatora

Šime Eškinja
Dvanaesta sezona najdugovječnijeg domaćeg modnog događaja namijenjenog neafirmiranim dizajnerima pod tematskim nazivom „Fashion Polarities“ koncepcijski ujedinjava inače suprotstavljeni par, prirodu i tehnologiju. Spajajući živo i organsko (ljudsko tijelo i bilje) s mrtvim i statičnim elementima (kablovi) utjelovila se misao o modi kao paradoksalnom fenomenu.
Vidi originalni članak

U kreativnoj borbi za titulu dizajnera sezone i nagradu od 10.000 kuna te nastup na Cro-a-porteru u subotu će se ravnopravno nadmetati pet mladih dizajnerica: Andrea Anić, Tina Spahija, Tatjana Pantoš, Valinea Vinger i Katarina Mamić. Pobjednicu će odabrati stručni žiri koji čine modni dizajneri Lidija Pihler YUNIKU i Teo Perić, modni stručnjak i kreativni direktor Cro-a-portera Viktor Drago, modni teoretičar Nenad Korkut te glavna urednica GRAZIE Selma Terlević.

Nakon eksplozije kreativnosti koju će prikazati mladi dizajneri uslijedit će modna poslastica koju nam pripremaju pobjednice prošle sezone Portanova Fashion Incubatora, Jelena Aleksić i Sonja Lamut. Obje dolaze s kolekcijama koje su oduševile modne znalce na nedavno održanom 20.-om jubilarnom Cro-a-Porteru.

Prvi puta Portanova Fashion Incubator imat će direktan prijenos na portalima 24 sata i Budi IN. Live streaming počinje u 20 sati i obuhvaća ekskluzivan prijenos revija, razgovore s dizajnerima i poznatim posjetiteljima te proglašenje pobjednika. Prijenos je realiziran zahvaljujući suradnji s „Maxistreamom“.

Uoči najnovijeg izdanja Portanova Fashion Incubatora objavljujemo i video sa snimanja kampanje FASHION POLARITIES autora Dine Senčara za studio Ratio, a uz Dinu autorski tim čine Dina Vinceković kao model, Šime Eškinja za fotografskim aparatom, make-up artistica Ana Rajić, Krešimir Miloloža koji je kampanju grafički oblikovao i Nikola Beban kao producent i art direktor.

Program Portanova Fashion Incubatora

Subota, 3.11.2012.g., Trgovački centar Portanova, 1. kat
Početak programa u 20.30h

Natjecateljice:

  • Andrea Anić
  • Tina Spahija
  • Tatjana Pantoš
  • Valinea Vinger
  • Katarina Mamić

Gošće:

  • Sonja Lamut
  • Jelena Aleksić

Proglašenje pobjednika

After party u Lounge baru Waldinger, Trgovački centar Portanova, 2. kat

Posjeti Miss7.24sata.hr