Nova XD Asphalt Shades kampanja

Marko Grubišić
Kolekcija Spiring/Summer 2017 Asphalt Shades nastala je kao omaž prve XD kolekcije iz 1986. Igrom slučaja tendencije trenda za slijedeću sezonu upravo su se uklopile i nadopunile osnovnu ideju. Retro je redizajniran.
Vidi originalni članak

Uz pomoć novih tehnoloških dostignuća u tkaninama dobili su neobične amorfne oblike koji dozvoljavaju razne promjene osnovnog oblika. U isto vrijeme su nosivi i udobni. Crne asimetrične forme u jaknama, haljinama i suknjama nastavak su XD dimenzije za novu sezonu.

Imperativ je bio donijeti svježinu, a zadržati prepoznatljiv potpis. Svaki komad ima priliku transformirati se za nekoliko drugačijih namjena. Gubi se razlika između dnevnog, casual ili večernjeg. Forme i konstrukcije iz sportskog street-weara prenijete su u couture. Iako su kolekcije odvojene u tri linije, image je naglašen upravo tim mix and match kombinacijama.

Tkanine su prirodnih baza, kao lan pamuk, svila, viskoza i u kontrastu s novim generacijama elastičnih poliestera. Novost je uvođenje jeansa u kolekciju u kombinaciji s 3D tkaninom. Prvo predstavljanje kolekcije slijedi već 16. godinu za redom, 22.7. na The Galleryu u Dusseldorfu gdje će se održati i XD revija, a nastavlja se na svim relevantnim svjetskim sajmovima u Londonu, Parizu, New Yorku, Moskvi, Los Angelesu, San Mateu i Shanghaiu.

Posjeti Miss7.24sata.hr