WOW! Interijer nove poslovnice u Arena Centru nas je očarao, nije čudo da se toliko priča o njemu

Pixsell/Emica Elveđi Nedavno je otvorena šesta poslovnica na izvrsnoj lokaciji u Arena Centru, a osim luksuznim uređenjem interijera ističe se decentnim i raskošnim izborom nakita
Vidi originalni članak
  • Prahir Fine Jewellery vodeći je hrvatski proizvođač vjenčanog i zaručničkog prstenja još od 1996. godine
  • U ponudi, osim prstenja možeš pronaći lančiće s privjescima, narukvice, naušnice od bijelog, žutog i rose zlata te nakit oplemenjen dragim kamenjem
  • Nedavno je otvorena šesta poslovnica na izvrsnoj lokaciji u Arena Centru, a osim luksuznim uređenjem interijera, ističe se decentnim i raskošnim izborom nakita

Puno smo o njoj slušali pa smo se odlučili i posjetiti novootvorenu poslovnicu Prahir Fine Jewellery u Arena Centru. Naime, zagrebačka obitelj Prahir zlatni i dijamantni nakit kreira već više od pola stoljeća, kombinirajući tradicionalnu ručnu izradu i moderne tehnologije kako bi udovoljila željama svojih kupaca vrijedno prateći svjetske trendove u proizvodnji nakita pa smo željeli vidjeti nove kolekcije iz prve ruke i u novom prostoru.

Prahir kao ime u svijetu zlatarstva prvi puta se pojavljuje završetkom školovanja Dražena Prahira 1971. koji je svoje majstorstvo izrade nakita ispekao u jednoj od, u to vrijeme, rijetkih zlatarskih radnji u Varšavskoj ulici u Zagrebu. Dražen 1996. hrabro je pokrenuo vlastitu proizvodnju vjenčanih prstenova, a njegovi sinovi, Hrvoje i Tomislav, istim žarom, željom i voljom nastavljaju ono što je njihov otac započeo.

Nova poslovnica, otvorena 18. ožujka u Arena Centru, odiše elegancijom i luksuznim sjajem poput najslavnijih svjetskih zlatarnica, a nova lokacija je iznimno pristupačna zaljubljenicima u nakit. Proljetne kolekcije Prahir Fine Jewellery su prožete ljubavlju i romantikom, inspirirane profinjenošću i glamurom nekih davnih vremena, a prije svega odraz su ljubavi prema kreiranju bezvremenskih komada nakita.

"Svojim pristupom izradi nakita uvijek se vodimo niti vodiljom da pokušamo svaki put biti još kreativniji i smjeliji u kreacijama te također voditi brigu da se taj nakit može i udobno nositi i jednostavno stopiti s osobom kojoj je namijenjen. Glavni motiv nam je zadovoljstvo kupca i čarolija prvog kontakta s našim nakitom – to nas gura naprijed", otkrivaju nam u Prahiru.

Osim zlatnog nakita, naravno, u ponudi je i tradicionalni nakit izrađen od najfinijeg srebra koje odiše bezvremenskim šarmom. A kada je riječ o povratku trendova u svijetu nakita, od ljubaznog osoblja smo doznali kako je srebro traženije nego ikada prije, no ovoga puta pozlaćeno, a ne klasično.

Također, kao i uvijek, prodaju se krunice te križ s lančić povodom proslava sakramenata, a jako su tražene i karike, ali i biseri, vječna klasika koja najbolje prolazi za vjenčanja.

Ipak, Prahir Fine Jewellery je najpoznatiji po proizvodnji vjenčanog i zaručničkog prstenja s dijamantima ili cirkonima, na koje trenutno imaju 30 posto popusta. Prava prilika, ako si na putu do oltara i blizu zvuku svadbenih zvona.

Iznenađujuće je kako klasično zlato više nije toliko popularno, a zamijenilo ga je zlato s bojom, bilo šareno ili jednobojno. Unatoč nošenju maski, tko bi rekao, od nakita se najviše prodaju naušnice od kojih se ističu alkice, a dosta se nose ogrlice s nizovima za razliku od jednostrukih.

Posjeti Miss7.24sata.hr