Ova dva proizvoda ključna su za njegu kože i trebala bi biti dio svake ozbiljne kozmetičke torbice

Vidi originalni članak
  • Temeljita njega lica podjednako je važna za sve dobne skupine, a što prije naučimo pravilno se brinuti o koži, ona će nam duže na tome biti zahvalna
  • Pojava sitnih bora na licu zapravo je prvi znak dehidracije kože, a da bismo kožu što duže očuvali mladolikom i zdravog izgleda, potrebna joj je redovita hidratacija u vidu dva ključna preparativna proizvoda - seruma i kreme za lice
  • Serum i krema trebali bi biti ključan dio tvoje beauty rutine, no važno je znati kako odabrati najbolje za svoju kožu

Iako će većina žena rado potrošiti novac na šminku, sigurni smo da će se sve do jedne složiti kada kažemo da preparativna kozmetika treba imati prednost ispred dekorativne. Svakodnevna i temeljita njega kože lica trebala bi biti prioritet svake žene, a u moru preparata koji su danas dostupni, stručnjaci tvrde kako bismo trebali staviti kvalitetu ispred kvantitete. Drugim riječima, beauty rutinu trebalo bi maksimalno pojednostaviti, ali uz pametno odabrane proizvode. 

Svakodnevna beauty rutina trebala bi biti jednostavna, brza i učinkovita, inače će mnogi preskakati neke od koraka ili se s vremenom ulijeniti. Osim toga, korištenjem previše različitih preparativnih proizvoda kožu nepotrebno zagušujemo. Kvalitetna njega kože u kombinaciji s ključnim proizvodima zaista može učiniti čuda za tvoju kožu. Tvoja kozmetička torbica u principu bi trebala sadržavati svega dva preparativna proizvoda koji se smatraju 'svetim gralom' ljepote - serum i kremu za lice.

Barijera naše kože oslabljena je svakodnevnim izlaganjem štetnim vanjskim utjecajima. Zbog toga koža gubi ključne elemente: vodu, minerale, lipide, vitamine i hijaluronsku kiselinu. Upravo zato je potrebno pronaći serum i kremu za lice koji će našoj koži nadomjestiti sve navedeno.

1. korak beauty rutine - serum za lice

Bez obzira prakticiraš li dvostruko ili trostruko čišćenje lica, nikada ga ne smiješ preskakati. Čišćenjem ne uklanjamo samo mikrobe, onečišćenja i mrtve stanice kože, već omogućujemo bolji prodor proizvoda u kožu. Na svježe očišćeno lice potrebno je nanijeti serum za lice koji će dubinski hidratizirati kožu, ali i osigurati joj moćne aktivne sastojke koji djeluju poput hrane za kožu. Serum s Vichy vulkanskom vodom i moćnim aktivnim sastojcima poput hijaluronske kiseline ne samo da će koži osigurati sve potrebne elemente koji joj nedostaju, već će osigurati i bolju apsorpciju hranjivih tvari u kožu.

Dermatolozi diljem svijeta s razlogom savjetuju Minéral 89 Booster - najprodavaniji Vichy proizvod u svijetu koji sadrži milijune molekula minerala važnih za zdravlje kože. Sadrži jedinstvenu kombinaciju Vichy vulkanske vode obogaćene milijunima molekula minerala u koncentraciji od 89 % i hijaluronske kiseline prirodnog podrijetla. Zahvaljujući jedinstvenom sastavu, jača funkciju kožne barijere i popunjava kožu, a rezultat je prekrasno hidratizirana, tonizirana i blistavija koža koja doslovno sjaji od zdravlja. Koža je 4 sata nakon korištenja Minéral 89 Boostera 71% snažnija**, a nakon 1 sata 21% punija*. Razlog zašto je ovaj serum omiljen je i to što njegova nježna formula odgovara čak i najosjetljivijoj koži.

2. korak beauty rutine - krema za lice

Bez obzira imaš li masni ili suhi tip kože, potrebna joj je svakodnevna hidratacija, kako iznutra, tako i izvana. Jednostavna hidratantna krema stvara laganu zaštitnu barijeru na koži kako bi se spriječio gubitak vlage. U kombinaciji sa serumom za lice i prethodnim čišćenjem lica, učinkovitije će djelovati na kožu. Odlična opcija za hidrataciju kože su kreme na bazi vode koje nisu masne i koje se puno lakše upijaju u kožu. Pritom, moćan sastojak kada je u pitanju povećana razina hidratacije svakako je hijaluronska kiselina. Svoj ugled stekla je zahvaljujući izvanrednim svojstvima popunjavanja i hidracije kože zahvaljujući sposobnosti zadržavanja količine vode do tisuću puta veće od vlastite težine. U ljekarnama potraži hidratantnu kremu koja sadrži ovaj moćan aktivni sastojak.

Odličan primjer takve svježe i lagane hidratantne kreme je Minéral 89 krema za intenzivnu hidrataciju. Ova se krema razlikuje od ostalih na tržištu svojom sposobnošću zadržavanja vlažnosti i dugotrajnog poboljšanja hidratcije do čak 72 sata. Po prvi put, Vichy obuhvaća ključne elemente kože i visoku koncentraciju prirodnih lipida u ovoj laganoj kremi koja se topi na koži u svrhu povećanja razine lipida u koži, obnove zaštitne barijere kože, zadržavanja vlažnosti i dugotrajnog poboljšanja hidracije do 72 sata. Minéral 89 krema za intenzivnu hidrataciju ojačava barijeru kože aktivnim sastojcima koji prodiru kroz 3 sloja kože za učinkovitu trodnevnu hidraciju. Formula sadrži hijaluronsku kiselinu koja izvanredno popunjava i hidratizira kožu, vitamine B3 i E koji pojačavaju proizvodnju ceramida te pružaju antioksidacijsku zaštitu te skvalan, lipid koji obnavlja zaštitnu barijeru kože te zadržava razinu hidratacije. Vichy Minéral 89 krema za intenzivnu hidrataciju dolazi u all skin types te rich varijanti bogate teksture za suhu kožu.   

Ukoliko serum i kremu za lice budeš koristila svakodnevno i u kombinaciji, budi sigurna da ćeš vrlo brzo primijetiti rezultate: zahvaljujući Minéral 89 Boosteru tvoja koža će biti 71% snažnija** i 21% punija*, a zahvaljujući Minéral 89 kremi koža će biti intenzivno hidratizirana tijekom 72 sata***, dok će kožna barijera biti 100% obnovljena****. Zahvaljujući boljoj zaštiti od štetnih vanjskih utjecaja osjećaj na koži bit će ugodniji zbog ublažavanja zategnutosti, a tvoja koža će u konačnici biti blistavija, punija i zdravijeg izgleda. Stoga je ova dva proizvoda važno koristiti u kombinaciji. Prvo na lice nanesi serum, a potom kremu - i tako svaki dan, bez iznimke. Koža itekako pamti svu brigu i nježnost koju joj posvećujemo, zato se trudi osigurati joj najbolju njegu.

*Instrumentalno ispitivanje, 24 osobe, 1 sat nakon agresije kože.
**Instrumentalno ispitivanje, 24 osobe nakon 4 sata.

***Klinički ispitano na 24 žene u dobi od 18 do 65 godina.
****Instrumentalno ispitivanje u usporedbi s netretiranom kožom nakon tri nanošenja.

Posjeti Miss7.24sata.hr