Ovo je 7 najpopularnijih video-igara ove godine koje posebno vole žene

Vidi originalni članak
  • Uživaš li u video igrama? Mi isto!
  • Zato smo napravili mali podsjetnik na one koje smo igrale nekad, ali pronašli i one koje sada žare i pale
  • Plus, znamo kako će ti gaming iskustvo biti još puuuno bolje!

Svi se volimo prisjetiti nekih stvari koje su nam obilježile odrastanje - poput najdražih slatkiša, pjesama, serija i, moramo priznati, video igrica u kojima smo uživale. Zato te sada podsjećamo na neke od najpopularnijih igara iz prošlosti, ali da bi tvoj gaming žar i dalje trajao, donosimo ti  popis igara koje su danas najpopularnije. Bonus - otkrivamo ti i novi gadget koji će igranje učiniti još većim guštom. 

7 video igara koje nam bude nostalgiju 

1. Candy Crush Saga

Tko nije igrao „Candy Crush Sagu“? Igra se pojavila na tržištu 2006. godine, a brojne razine, šareni bomboni, slagalice, izazovi… sve nam je to još uvijek u dobrom sjećanju. Moglo bi se reći da je to jedna od najpopularnijih igara današnjice koju vole milijuni igrača širom svijeta. Pridružite se Tiffi i gospodinu Toffeeu na njihovom epskom putovanju u online igri punoj ukusnih poslastica! Nije li to najslađa igra ikad?

2. Angry Birds

Angry Birds je videoigra finskoga računalnoga studija Rovio Entertainment i prvi put je objavljena u prosincu 2009. Glavni likovi su stilizirane fora ljutite ptice bez krila, koje preko praćke napadaju svinje koje su im ukrale jaja. Svinje se sakrivaju u kućicama izrađenim od leda, drva i metala. O vještini i preciznosti igrača ovisi hoće li će ljutite ptice biti uspješne. Precizan udarac na krhki dio konstrukcije kućice omogućuje, da se ona sruši i dovede do prelaska razina. Zvuči smiješno, ali je jako, jako zarazna igra. 

3. Sims 

Sims također spada među video igre koje su gotovo svi barem jednom igrali. Čisto da se podsjetimo: The Sims je strateška video igra (točnije, serija video igara), simulacija života, koju je razvio Maxis, a objavio Electronic Arts. Franšiza je prodana u gotovo 200 milijuna primjeraka širom svijeta i jedna je od najprodavanijih serija videoigara svih vremena.

4. Farmville

Farmville je osvojio srca igračica diljem svijeta otkako se prvog dana pojavio na Facebooku. U svojoj srži, Farmville je zapravo poprilično standardna simulacija. Igrač 'radi' na farmi i sadi različite usjeve, što na kraju završava sjetvom, branjem voća ili mužnjom krava, čime zarađuje novac za kupnju dodatne zemlje, zgrada i brojnih drugih dodataka. Međutim, ono što je Farmville učinilo jednom od najpopularnijih igara na svijetu, nalazi se u integraciji s Facebookom. Naime, igračica traži i pruža pomoć svojim prijateljima koji također igraju ovu igru, a mogu si međusobno slati i različite darove. Ovo je sjajan primjer kako jedna vrlo jednostavna igra može priuštiti stotine i stotine sati zabave.

5. Tetris

Tetris je logička, naizgled jednostavna videoigra, izdana na gotovo svim igraćim platformama. Jedna je od najpoznatijih video igara uopće. Tvorac igre je u lipnju 1984. bio ruski znanstvenik Aleksej Pažitnov. Ime „tetris“ dolazi od grčkog prefiksa „tetra-„ („četiri“), jer su svi dijelovi sastavljeni od četiri segmenta, i tenisa, omiljenog sporta autora. Dakle, dijelovi sastavljeni od četiri kvadratića padaju s vrha polja za igru širokog deset, a visokog dvadeset kvadratića. Igrač ih može rotirati i slagati na način da između dijelova ne ostaje prazan prostor. Kad se jedan red popuni, on nestaje, a kvadratići koji su bili iznad padaju u novostvoreni prazan prostor. Kako tijek igre napreduje, djelići padaju sve brže te igrač ima sve manje vremena za razmišljanje i slaganje. Kada se djelići nagomilaju do vrha polja za igru, bez mogućnosti da se novi djelić pojavi, igra je gotova. Jednostavno? Pa, i ne baš…

6. Tomb Raider

Laru Croft možemo slobodno nazvati ženskom verzijom Indiane Jonesa. Lara se tijekom igre koristi svojom snalažljivošću i pameću kako bi se izvukla iz neugodnih situacija, a nije joj strano ni potući se s nekim tko je to zaslužio. Originalna Tomb Raider igrica kreirana je 1996. godine, a potom je krenula serija igara koja se dobro razvila, a Lara je postala jedna od glavnih ikona industrije video igara. Guinnessova knjiga rekorda priznala je Laru Croft kao najuspješniju heroinu u 2006. godini.

7. World of Warcraft

Možda će ovo iznenaditi mnoge, ali najpopularnijia MMORPG (massively multiplayer online roleyplaying game) igra na svijetu vrlo je popularna i među curama, a udio ženskih igrača iz godine u godinu raste. Istraživanje provedeno 2009. godine pokazalo je da u dobnoj skupini između 25 i 54 godine igru igra 430.000 žena i 675.000 muškaraca. 
U igrici kontroliraš svoje avatare, istovremeno igrajući s ljudima diljem planete. Očekuje te čitav niz avantura, od potjere za običnim cestovnim banditima do ubijanja golemih zmajeva uz pomoć drugih igrača. Ono što posebno privlači žene je društveni aspekt, budući da igra omogućava komunikaciju i interakciju s drugim igračima 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

7 najpopularnijih video igara za žene koje bi trebala igrati još ove godine

1. Animal Crossing 

2. Assassin's Creed Syndicate 

3. Bejeweled 

4. Candy Crush Saga 

5. Dragon Age: Inquisition

6. Minecraft 

7. Stardew Valley 

Učini igranje igrica još većim užitkom! 

Zvuk je važan u igranju video igrica, zar ne? Zato ti predstavljamo Logitech G435 LIGHTSPEED WIRELESS bežične gaming slušalice koje pružaju mogućnost igranja s audio odzivom visokih performansi, pouzdanom povezivošću i dugim rokom trajanja baterije. I sve to u dosegu do 10 metara. 


Također možeš slušati glazbu i razgovarati s prijateljima. Dvostruki integrirani mikrofoni su zamijenili ručicu mikrofona, uz smanjenje pozadinske buke i visoku kvalitetu zvuka s kojim imaš osjećaj da si u istoj sobi kao i tvoji prijatelji. Težine svega 165 grama, slušalice G435 su toliko lagane i udobne da se mogu nositi na glavi cijeli dan.

Nove bežične slušalice G435 dolaze u tri kombinacije boja - crnoj i neonsko žutoj, plavoj i boji maline te u prljavo bijeloj i boji jorgovana, čime se igračima omogućava da izraze svoj individualni stil i osobnost. Slušalice također sadrže oznake lijeve i desne strane na Brailleovom pismu kako bi se korisnicima s oštećenjem vida olakšalo korištenje i ne manje važno, eco-friendly su!

Posjeti Miss7.24sata.hr