Nakit za sva vremena

Kao ljubitelji mode, svjedoci smo sve bržoj prolaznosti vodećih trendova. Ako ste u trendu danas, sutra možete biti totalno out. Stoga su klasični modni dodaci imperativ s kojim ne možete pogriješiti - baš poput nakita popularnog brenda Stvaraona, koji je jedan od izlagača na Budi.IN Sajmu kreativnih detalja koji će se održati u zagrebačkom Centru Kaptol 9. i 10. veljače od 10 do 21 sat.
Vidi originalni članak

Iza brenda Stvaraona stoji Ružica Božić, diplomirana ekonomistica iz Zadra. Nakon niza godina koje je provela u velikim tvrtkama radeći u struci, kao financijski analitičar, u 2012. je napokon odlučila napraviti veliki zaokret u karijeri, napustiti siguran posao i posvetiti se onom u čemu istinski uživam - izradi nakita.

“Oduvijek sam uživala u kreativnom radu, no nakon završenog fakulteta, u nedostatku slobodnog vremena, prestala sam se baviti ikakvim hobijima. Prije nekoliko godina sam odlučila da ću se opet posvetiti sebi. Trebala mi je aktivnost u kojoj bih samo ja uživala, jer mi se počelo događati da iz dana u dan ni u čemu ne pronalazim zadovoljstvo.Tada sam počela izrađivati nakit.”

Nakon završene radionice za oblikovatelja suvremenog nakita na Pučkom Učilištu, Ružica je naučila kako raditi s metalima. Iako vremena nisu najbolja za riskiranje, Ružica je čvrsto odlučila raditi ono u čemu u potpunosti uživa. Tako je rođena Stvaraona.

Od materijala dizajnerica najviše koristi srebro, bakar i mjed . Osnova svakog komada nakita je dio lima ili žice, koji se rezanjem, iskucavanjem, lotanjem i vatrom oblikuje u lijepe forme. Metali se kombiniraju isključivo s poludragim kamenjem, biserima, koraljima i kristalom. Kako sama Ružica kaže, za nekvalitetne materijale u izradi nakitu nema mjesta, u što ćete se moći i sami uvjeriti na Sajmu kreativnih detalja.

Ono što čini nakit iz Stvaraone posebnim jest činjenica da je on svojom kvalitetom i svojim dizajnom svevremenski. Nije podložan ni trendovima ni propadanju, a i cjenovno je prihvatljiv. “Vjerujem da će žena koja danas izabere neki komad koji sam stvorila, taj isti komad moći pokloniti svojoj kćeri i za 30 godina, te da će jednako dobro izgledati i biti nosiv”, naglašava Ružica.

U asortimanu Stvaraone svatko može pronaći nešto za sebe. Nakit različitih oblika, materijala, tekstura i boja povezuje visoka kvaliteta i svevremenski dizajn. Cijene isključivo ovise o utrošenom materijalu i vremenu potrebnom za izradu te se kreću od 150 kn, za malene naušnice, preko 850 kn, za krupnije prstene, pa do većih iznosa za bogate, kompleksne komade. I vremenu potrebnom za izradu. Naziv “Stvaraona” dolazi iz životne filozofije talentirane dizajnerice.

“Stvaranje je nešto što u svima nama izaziva pozitivne emocije a to je ono što želim prenijeti na svakog tko nosi moje komade. Moja je misija nakitom usrećiti sebe i druge žene. Još uvijek dvojim da li više uživam u vremenu dok izrađujem nakit, ili pak u osjećaju kad mi se javi ushićena klijentica koja je primila komad koji sam joj poslala.”

Primjer Ružice Božić stvarno je velika inspiracija svima koji žele izraziti svoju kreativnost. “Vjerujte u svoje snove i ideje, potrudite ih se ostvariti. Ništa ne smije biti prepreka tome da usrećimo sebe. Tek onda kada smo sami sretni, možemo usrećiti i druge”, poručuje Ružica te nadodaje: “Pročitala sam danas jedan sjajan citat koji kaže “Ako ne gradite vlastite snove, netko će vas uposliti da izgradite njegove” (Tony Gaskins). Imajte to na umu.”

U galeriji detaljnije pogledajte nakit Stvaraone...

Više o Budi.IN Sajmu kreativnih detalja saznajte ovdje.

Posjeti Miss7.24sata.hr