Zreli Modni ormar oduševio ljubitelje mode

Davor Puklavec/ Pixsell
Peti po redu Modni ormar vidno je sazrio i uistinu se pretvorio u natjecanje školovanih mladih dizajnera. Ovaj put na lokaciji „Kockica“, prezentirao je mini kolekcije petnaestero natjecatelja pred međunarodnim žirijem, a ovogodišnje izdanje posvećeno je velikom dizajneru Alexander McQueenu.
Vidi originalni članak

Pred punom dvoranom „Kockice“ istaknula se kolekcija Nikole Barbira i Adele Kliškić, modnog dvojca koji je proglašen pobjednikom 5. Modnog ormara, a žiri su oduševili svojom kolekcijom u kojoj dominiraju haljine u boji šampanjca. Drugo mjesto je osvojila Anamarija Borić, a na trećem se također pojavio modni duo Ivana Čuljak i Petra Krpan.

Dalibor Ujlaki nastavio je sa svojim prepoznatljivim muškim kreacijama u sivoj boji, dok je Lucija Vrcić ipak odabrala veselije i jarke boje.

Antonia Jakšić i Lara Pašalić svoje modele su pretvorile u snažne žene ratnice koje su odjevene u oklope i korzete, moćno zavladale modnom pistom. Petra Petrošanec i Matilda Sporiš su se pak odlučile za pleme.

Očekivano, najveće oduševljenje publike izazvale su neobične i pomalo mračne kolekcije, gdje se istaknula Iva Šimunović, koja je uistinu šokirala publiku svojom bijelom kolekcijom koju u svakom modelu prate manji i veći baloni.

Veliki pljesak publike dobile su Ana Fucijaš i Marija Koštić, svojom kolekcijom koja prikazuje životni ciklus ptica. Na svojim crnim kreacijama uz pomoć zlatnih detalja uspjele su dočarati svu raskoš i ljepotu perja koristeći različite materijale, od perlica, čipke, skaja do tila.

Nakon revije porazgovarali smo s modnim dvojcem Fucijaš i Koštić, koji je zajedno s kolegama Kliškić i Barbir, osvojio i posebnu nagradu hrvatskih novinara.

Je li teško raditi u dvoje?

U dvoje je najljepše raditi, nije nimalo teško. Svoj rad organiziramo tako da smo svjesne svojih prednosti i mana.  Jedna ima ono što druga nema i obrnuto. To pokušavamo iskoristiti na način koji nam najbolje odgovara. Tamo gdje jedna zapne, uskoči druga.

Kakva atmosfera vlada u backstageu Modnog ormara?

Atmosfera u backstageu je jako pozitivna. Svi si međusobno pomažu, smiruju se. Svi smo jedan veliki tim koji zajedno diše. Iza pozornice su ljudi koji drže Modni ormar na nogama i bez njih ništa ne bi bilo kako treba.

Što vam donosi sudjelovanje na Modnom ormaru?

Sudjelovanje na Modnom ormaru je prije svega jedno nezaboravno iskustvo i velika životna škola. Naravno tu je i medijska pozornost na kojoj smo veoma zahvalne. Modni ormar nas je zbližio s mnogo ljudi, koji su nam danas veliki prijatelji.

Vaša kolekcija je posvećena pticama, možete li detaljnije objasniti koncept svojih kreacija?

Svojom kolekcijom željele smo prikazati razvoj jedne ideje kroz životni ciklus ptica. Od najmanje, početne ideje, preko truda i želje za realizacijom iste, do konačne realizacije. Našu početnu ideju predstavlja prvi model ptić, a zadnji je feniks. Legenda o ptici feniks govori o tome da se feniks onoga trenutka kada dosegne svoj vrhunac zapali i izgara u prekrasnim plamenovima, a iz njegovog pepela nastaju nove ptice. Tako je i sa idejama, njihova realizacija pomaže budućim idejama. Iz svega što radimo naučimo nešto novo i to primjenjujemo na sljedeće. Glazba nam je također jako bitna. Za ovu kolekciju su je radili naši prijatelji iz kolektiva How Convinient. Željele smo onaj osjećaj s početka priče i uglazbiti. Pjesma ima pet dijelova, od kojih je svaki rađen za određenu pticu.

Na finalnoj večeri uz dodjele nagrada predstavljene su u kolekcije poznatih hrvatskih dizajnera koji su svoj put započeli na zagrebačkom TTF-u. Jasmina Bolanča, pobjednica prošlogodišnjeg Modnog ormara i ovaj put je prikazala bijelu monokromatsku kolekciju, dok se Tanja Bedeković odlučila za S&M kolekciju.

Kolekcije su predstavila i renomirana hrvatska imena poput Stjepana Čuke i Etna Maar.

Kao što inače biva, poznati hrvatski celebovi, koji se trgaju za mjesto u prvim redovima prestižnih modnih događanja, nisu se pojavili na Modnom ormaru. No pravi modni ljubitelji i znalci znaju da upravo ovdje svoje prve korake rade naša buduća poznata dizajnerska imena.

U galeriji detaljnije pogledajte kreacije mladih dizajnera...

Posjeti Miss7.24sata.hr