Zašto Helena Šopar jede škampe na buzaru?

Sopar Collection Lookbook
Uspješnoj manekenki i poslovnoj ženi, Heleni Šopar, ukrala sam nekoliko minuta za mali razgovor. I to preko chata, jer se Helena trenutno nalazi u Los Angelesu. Otkrila nam je omiljena mjesta za odomor, posljednje što si posljednje kupila, te ljetne beauty poizvode bez kojih ne može.
Vidi originalni članak

1. Bok Helena. Čujem da si trenutno na dužem putovanju u Los Angelesu. Što se tamo događa? Jesi li već našla it mjesta za provode, shopping, restorane, barove?

Trenutno omiljena mjesta su mi rooftop bar u Soho Houseu u West Hollywoodu i Abbot Kinney street s puno malih dućančića i restorana pored Venice Beacha.

2. Nedavno ste ti i sestra Tamara snimile novu kampanju za Sopar Collection na još jednom otoku. Možeš li nam reći nešto više o snimanju i o samoj kolekciji? Što je bila inspiracija za ovu kolekciju?

Snimale smo kampanju na Bolu :). Inspiracija za svaku kolekciju nam je prvenstveno naš Pag. Nakon što se odlučimo za tradicionalni element koji će se protezati kroz kolekciju, onda to spojimo sa modernim krojevima inspiriranim trendovima u New Yorku, Londonu... Statement ove kolekcije su nam ručno rađeni rukavići od čipke čiji je prototip napravila naša teta Zagorka.

3. Jedan od omiljenih komada iz vaše kolekcije mi je bijela Novaljka košulja s predimenzioniranim rukavima, čini mi se idealnom za ljeto. Možeš li ti izdvojiti svoj omiljeni piece i s čime ga najradije kombiniraš?

Ne skidam se iz Duga Novaljka haljine koju kombiniram na traperice kao tuniku ili nosim kao haljinu. Haljinu možete nositi za svaku priliku , od jutarnje šetnje do večernjeg izlaska. 

4. Sopar collection je na tržištu tek nešto manje od godinu dana, a mogu reći kako se radi o jednom vrlo uspješnom brzorastućem brendu. Imate webshop i kolekcija se prodaje u sklopu jednog concept storea. Što dalje, ako nam možeš otkriti?

Cilj nam je probiti se na inozemno tržište. Nakon izlaska članka o SOPAR u poznatom MONOCLE magazinu, dobroj reputaciji među blogericama iz NY-a i nakon što su našu odjeću nosili neki top modeli lagano postajemo prepoznatljivi te stvaramo svijest o brendu. Za mjesec dana ćemo izaći u jednom poznatom engleskom časopisu te se tome jako veselimo :).

5. S obzirom da se Sopar Collection već može nazvati punokrvnim dizajnerskim imenom na domaćoj modnoj sceni, imaš li omiljene “konkurente”? Domaće dizajnere čiju estetiku smatraš zanimljivom, privlačnom i uspješnom?

Najomiljeniji i Tamari i meni je Jolie Petite naše prijateljice Ljupke Gojić. Uvijek nas razvesele njihove unikatne vesele kreacije. Također volimo Larie.

6. Tri riječi s kojima bi opisala Sopar Collection...

Sofisticirana, zaigrana, chic.

7. A sad malo kratke pitalice. Koji je zadnji komad odjeće koji si si sebi priuštila?

Moschino ratatouille haljina.

8. Najdraže ljetno jelo:

Škampi na buzaru moje bake.

9. Što ti se trenutno vrti na playlisti?

The XX - "I see you" album.

10. Omiljeni ljetni preparativni i dekorativni proizvod?

La Roche Posay krema s 50 faktorom i Bobbi Brown concealer.

11. Trenutno omiljena ljetna kombinacija.

Uvijek Novalja <3

12. A izvan Hrvatske?

Harbour Island, mali otočić na Bahamima gdje se rozo zlatne boje plaža proteže duž čitavog otoka, svi se voze u golf autićima, mali raj na zemlji...

 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr