Vrtoglavo...15 najskupljih ženskih cipela ikada prodanih

facebook Najskuplje ikada prodane cipele na svijetu
Vidi originalni članak
  • Cipele od milijun dolara (7.340.200,00 kuna)? Zvuči dovoljno zapanjujuće, zar ne?
  • Međutim, najskuplji par ženskih cipela na svijetu dvadeset je puta skuplji 
  • Donosimo ti popis cipela čija cijena je u rangu s najskupljim automobilima i najskupljim domovima

Od štikli optočenih dijamantima do kultnih cipela s rubinima, najskuplje ženske cipele svih vremena nisu vaše najudobnije ravne cipele ili štikle. Dragocjeni dragulji, elegantna izrada i raskošni dizajn izdvajaju ovu luksuznu obuću. Naime, ove ženske luksuzne cipele nisu samo cipele: one su umjetnička djela. Najskuplje ženske cipele ikad prodane povezane su s kulturom. Predstavljaju duboko razumijevanje materijala i konstrukcije cipela. One su bezvremenske, odražavaju trendove i postavljaju ih. A dolaze od renomiranih dizajnera kao što su Stuart Weitzman i Harry Winston.

Evo cipela koje nastavljaju utjecati na neke od najskupljih marki cipela danas. Odbrojavajući do najskuplje ikad prodane cipele, svaka ženska cipela na ovom popisu nije ništa drugo nego kultna.

15. Crvene čizme Christian Louboutin: 50.000 dolara (367.080,00 kuna)

Nicki Minaj i mnoge druge slavne osobe obožavaju ove Christian Louboutin čizme. Crvene čizme sa šiljcima izrađene su po narudžbi za prikupljanje novca za dobrotvorne organizacije posvećene borbi protiv malarije, tuberkuloze i AIDS-a. Crveni potplati inspirirani su inventivnom modom i retro pariškom uličnom odjećom. Zapanjujuće igre s teksturom i visinom ovih razigranih cipela omogućile su im da postignu 20.000 dolara više od svoje procijenjene vrijednosti.

14. Dijamantne cipele Kathryn Wilson: 420.000 dolara (3.082.842,00 kuna)

Dijamantne cipele novozelandske dizajnerice Kathryn Wilson nisu ništa drugo nego izuzetne. Preko 21 karata pravih dijamanata ručno je aplicirano na cipele od slonovače. Svjetlucave od vrha do pete, za izradu ovih skupih cipela bilo je potrebno više od 50 sati truda i prodane su na aukciji u korist kuće Ronald McDonald 2013. godine.  To svakako nisu najbolje cipele za cjelodnevno stajanje, ali se smatraju jednima od glamuroznijih cipela ikada prodanih.

13. Stuart Weitzman Diamond “Dream” štikle: 500.000 dolara (3.671.950,00 kuna)

Ovaj par dijamantnih štikli stvoren je za nastup zvijezde Anike Noni Rose na dodjeli Oscara za film 'Djevojke iz snova'. 30 karata Kwiat dijamanata raspoređeno je u platinaste niti. Kombinacija preko 1.400 pojedinačno brušenih dijamanata i delikatnih srebrnih remenčića čini ove luksuzne cipele obućom iz snova. Ipak, ove cipele nisu ni približno najskuplje cipele koje je ikada napravio Stuart Weitzman.

12. Stuart Weitzman Retro Rose štikle: 1 milijun dolara (7.340.200,00 kuna)

Ove cipele vrijedne milijun dolara dokaz su umjetničkog oka Stuarta Weitzmana. Prepoznatljive cipele kombiniraju tamnoružičaste i zlatne nijanse za retro izgled. Elegantne, upečatljive aplikacije ruža na obje cipele sjajno svjetlucaju na sunčevoj svjetlosti. 100 karata od preko 1.800 Kwiat dijamanata zaslužni su za čistu eleganciju. Ove dijamantne cipele nosila je Diablo Cody na crvenom tepihu za dodjelu Oscara 2008. godine. 

11. Stuart Weitzman Marilyn Monroe: 1 milijun dolara (7.340.200,00 kuna)

Ove otmjene večernje štikle su izuzetne, ali na miran način. Vrhunac su satenske ruže, ukrašene Swarovski kristalima. Razlog tolike cijene? Kristali su došli iz para zadivljujućih naušnica koje je nosila Marilyn Monroe. Dakle, premda nema pravih dijamanata i dizajn je jednostavniji, to je par cipela prožetih legendom. Jednostavna elegancija bedrenih naramenica i ženstveni detalji također nisu za odbaciti.

10. Stuart Weitzman Platinum Guild: 1,09 milijuna dolara (7.346.405,82 kuna)

Jedinstveni dvoslojni dizajn i vrhunski materijali prvi su elementi koji privlače pažnju ovih cipela od milijun dolara. Inovacija u svom najboljem izdanju predstavljena je okruglim i kruškastim dijamantima, strukturiranim na uklonjivom remenu. Ove dijamantne cipele sadrže preko 460 Kwiat dijamanata, ali to je samo dio privlačnosti. Bočne trake se mogu pretvoriti u ogrlicu ili narukvicu. Upravo ta vrsta umjetničke vizije izdvaja ih čak i među najskupljim ženskim cipelama.

9. Stuart Weitzman 'Čarobnjak iz Oza' Ruby: 1,6 milijuna dolara (11.733.280,00 kuna)

Ove blistave cipele s štiklama inspirirane su papučama Ruby iz Čarobnjaka iz Oza. Ali, umjesto da pokušava oponašati dizajn, Weitzman je uhvatio bit originalnih cipelica. Ove inovativne cipele impresioniraju dubokom rubin crvenom nijansom i više od 123 karata vrhunske platine. Naravno, vrijednost ovih cipela može se pripisati preko 640 pravih rubina, dobivenih iz Burme.

8. Stuart Weitzman Cinderella Slippers: 2 milijuna dolara (14.670.600,00 kuna)

Country pjevačica Alison Krauss doživjela je svoj trenutak Pepeljuge na dodjeli Oscara 2004. godine s ovim cipelama od 2 milijuna dolara. Dizajnirao ih je Stuart Weitzman, potpetice su izrađene od platine, s 55 karata svjetlucavih dijamanata. Minimalistička silueta spaja metalne note sa sjajem za dramatičan, ali eteričan izgled dijamantnih cipela. Preko 560 pojedinačnih dijamanata i čista elegancija guraju ove skupe cipele daleko preko granice od milijun dolara.

 

7. Stuart Weitzman Tanzanite Heel: 2 milijuna dolara (14.670.600,00 kuna) 

Weitzman također zaslužuje mjesto kao jedan od najskupljih brendova cipela s pravim dragim kamenjem tanzanitom, otkrivenim na planini Kilimanjaro sredinom 1960-ih. 185 karata dragog kamenja tanzanita u obliku uha blista duž platinastog remena. Oštar geometrijski pad i tanki srebrni akcenti čine ove cipele od 2 milijuna dolara spektakularnima. Sama zapanjujuća igra s bojom i elegantnim detaljima prikazuje raskoš ovih dizajnerskih cipela.

6. Stuart Weitzman Rita Hayworth Heels: 2,75 milijuna dolara (20.166.300,00 kuna)

Uz legendarne štikle od tanzanita nalaze se legendarne štikle Rite Hayworth. Također dizajnirane od strane Stuarta Weitzmana, štikle s otvorenim prstima sadrže ne samo dijamante, nego i rubine i safire. Ovo dragocjeno drago kamenje postavljeno je na vrh kremaste boje hrđe za starinski dojam. Motiv latica je elegantan i iznenađujuće nenametljiv za par cipela vrijedan gotovo 3 milijuna dolara. Cipele Rita Hayworth najskuplje su Stuart Weitzman cipele ikada prodane.

5. Harry Winston Ruby Slippers: 3 milijuna dolara (21.999.600,00 kuna)

Premda rubin crvene papuče Harryja Winstona nisu najskuplje cipele na svijetu, vjerojatno su jedne od najomiljenijih. Harry Winston, poznati dizajner nakita, kreirao je ove cipele od rubina u znak sjećanja na 50. godišnjicu igranog filma 'Čarobnjak iz Oza'. Cipele sadrže 1.350 karata rubina i 50 karata dijamanata. Dragocjeno kamenje vrhunske kvalitete optočeno je od pete do prstiju na ovim glamuroznim cipelama.

 

4. A.F. Vandevorst Diamond Boots: 3,1 milijun dolara (22.714.320,00 kuna)

Godine 2013. A.F. Vandevorst bio je impresioniran ovim raskošnim dijamantnim čizmama. Paisley uzorci kombiniraju se s pravom crnom kožom za rustikalni, starinski i glamurozan spoj stilova. 1.550 karata dijamanata naglašeno je na čizmama, upotpunjenih s gotovo 4.800 grama pravog zlata. Umjesto da se odluči za bijele dijamante, tu su šampanjac, ružičasti i sivi dijamanti koji se hrabro poigravaju s konvencijama. Za izradu ovih skupih cipela bilo je potrebno više od 30.000 sati.

3. Debbie Wingham Heels: 15,1 milijun dolara (110.640.720,00 kuna)

Ove zadivljujuće štikle nisu najskuplja kreacija Debbie Wingham - ta čast pripada njezinoj haljini od 17 milijuna dolara. Ali, ove štikle su i dalje jedna od najskupljih cipela ikada napravljenih. Izrađene su s donjim dijelom od 18K zlata, 18K zlatnim koncem i punom zlatnom bojom preko prave kože. Luksuzna cipela svjetluca bijelim, ružičastim i plavim dijamantima. One su doista pravo umjetničko djelo, raskošne u svakom pogledu.

2. Jada Dubai Passion Diamond Stilettos: 17 milijuna dolara (124.547.100,00 kuna)

Nekoć smatrane najskupljim cipelama na svijetu (i najskupljim cipelama za žene), ove dijamantne štikle su doista izuzetne. Za izradu elegantnih štikli koje je dizajnirala Jada Dubai bilo je potrebno gotovo 9 mjeseci. Dva besprijekorna dijamanta od 15 karata prikazana su na prstima. 118 okruglih dijamanata obrubljuje elegantnu siluetu od pravog zlata. Draguljar sa sjedištem u Dubaiju otišao je iznad i dalje, dodajući zlato na uloške. Rezultat: elegancija i sofisticiranost koja oduševljava.

1. Antonio Vietri Moon Star Shoes: 19,9 milijuna dolara (145.793.370,00 kuna)

Čak ni najbolje muške svečane cipele ne mogu se približiti cijeni čiste umjetnosti ovih dijamantnih cipela. Smatrane najskupljim cipelama na svijetu svih vremena, cipele s mjesečevom zvijezdom Antonia Vietrija izrađene su od 30 karata dijamanata, čistog zlata i meteorita iz 1576. godine. Poznate i kao prve cipele od 24k zlata, futurističke su privlačnosti, elegantne, sjajne metalik boje i s dramatičnim dijamantnim detaljima.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr