Vraća se modni trend iz 80-ih koji smo obožavale pa zamrzile, Zarina jesenska kolekcija je već prepuna takvih komada

Saint Laurent
Vidi originalni članak
  • Sakoi i kaputi s prenaglašenim rukavima i ramenima zasigurno su jedan od najpoznatijih modnih trendova osamdesetih
  • Na velika vrata svijeta mode prenaglašene rukave vratile su svojim novim kolekcijama modne kuće poput Balmaina i Saint Laurenta
  • Modeli s naglašenim ramenima posebno su zastupljeni u Zarinoj novoj kolekciji, a mi smo za tebe izdvojile najzanimljivije komade

Moda ludih osamdesetih vodila se mišlju što luđe, što šarenije i što zabavnije. Danas je mišljenje o obožavanim odjevnim predmetima iz osamdesetih podijeljeno. Dok jedni slave ovo razdoblje kao jedno od najkreativnijih u povijesti, drugi ga izjednačavaju s kičem. Ali jedno je sigurno - ostavilo je traga. Modni dizajneri modni crpe inspiraciju iz prijašnjih razdoblja pa su tako na modne piste vratili tajice, velike naušnice i svijetli traper. Kako se u modi trendovi ciklički vraćaju red je došao i na jedan od najpoznatijih motiva mode osamdesetih (koji se vrlo uspješno instalirao i u modu devedesetih) - predimenzionirana ramena. Svijet je tada bio zaluđen jastučićima za ramena, a sakoi s naglašenim ramenima su činili neizostavan komad u ormaru svake prave ljubiteljice mode.

Life&style Riješi kviz i otkrit ćemo ti kakva si na plaži! Možda se iznenadiš!

Ove godine, kapute i sakoe s naglašenim ramenima imale smo priliku vidjeti na modelima koji su modnim pistama prošetali u kolekcijama Stelle McCartney, Saint Laurenta i Balmaina. A kako to obično biva, prikazani trendovi s modnih pista vrlo brzu pronađu svoj put do high street ponude. Tako su se ovom trendu posebno priklonili Zarini dizajneri te nova kolekcija ovog popularnog španjolskog brenda obiluje komadima s prenaglašenim rukavima.

Primjer: Saint Laurent ( cca 13.300 kuna)/ Zara (399,90 kuna)

Ukrcajmo se u Zarin vremeplov

Sve prave fashionistice u svojoj će jesenskoj garderobi trebati napraviti mjesto za sako dugih rukava s ovratnikom i reverima te naglašenim ramenima. Za one modno hrabrije ovaj model sakoa osim u crnoj, dolazi i u kariranoj varijanti. Osim sakoa, ljubiteljice mode osamdesetih iz Zarine će aktualne ponude posebno oduševiti haljine i bluze cvjetnog uzorka. Naš je favorit kratka haljina V-izreza s dugim voluminoznim rukavima (tzv. Gigot rukavima). Poput vremeplova, ona nas svojim izgledom odvlači u vrijeme natapiranih frizura, odvažnih boja  i života u ritmu muzike za ples. Raduješ li se ti povratku ovog modnog trenda?

Primjeri: Haljina (299,90 kuna), Sako (299,90 kuna), Bluza (229,90 kuna)

Moda Veliki modni trend za nadolazeću jesen: model je preplavio sve trgovine, a mi ga želimo već sada

 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr