Vladaju već desetljećima: Zavodljivi topovi na jedno rame

Od Flashdancea do modnih pista, golo rame pokazujemo još od osamdesetih godina
Vidi originalni članak

Ovog proljeća svi pokazuju jedno rame. Flashdance rame, kako su ovaj mikrotrend prozvali modni insajderi, bio je popularan 80-ih. Svi su pjevušili “What a Feeling”, a cure su naučile sve plesne pokrete glavne glumice Jennifer Beals. I, naravno, nositi majice na jedno rame.

Rosie Assoulin, farfetch.com, 1873 eura

Solace London, net-a-porter.com, 300 eura

U intervjuu 2011. Beals je priznala da je stilistima dala ideju za kultnu kombinaciju sive majice na jedno rame i crvenih štikli na audiciji. Nažalost, omiljena majica joj je ostala u sušilici predugo pa je nije mogla navući preko glave. Škarama je napravila malo veću rupu da to uspije i tako pokrenula trend golog ramena à la Beals.

Bershka, 150 kuna

Zara, 230 kuna

Saint Laurent, Tome, Monse, Isabel Marant, Prabal Gurung i mnogi drugi prigrlili su ovaj decentan detalj na svojim topovima i bluzama, a nosi se na gotovo sve.

Isabel Marant

Saint Laurent

S trapericama za casual look, finijim hlačama i sakoom za poslovni styling, a s minicom od vinila spremne ste za za ludi večernji provod. Volani na njima su “must have” dodatak, a čak i “običnu” košulju možete spustiti malo više na jednom ramenu i tako profurati ovaj trend.  

Awake, net-a-porter.com, 509 eura

Bershka, 100 kuna

MSGM, farfetch.com, 234 eura

Posjeti Miss7.24sata.hr