Vladaju haljine sa šarenim printom

Davor Puklavec/ Pixsell
Veseli i razigrani print, šljokice, rock natpisi i večernje haljine obilježile su drugu večer 17. Dreft Fashion Week Zagreba čije glavne zvijezde su i ovaj put bili stranci. Dizajnerski brend Basso&Brooke osvojio je simpatije gledatelja i modne kritike svojim lepršavim i ženstvenim haljinama.
Vidi originalni članak

Brazilac Bruno Basso i Englez Christopher Brooke imali su čast otvaranja druge večeri i već nakon par izlaza bilo je jasno zbog čega su odabrani upravo oni. Razigrana, lepršava i u isto vrijeme elegantna kolekcija pozornost plijeni šarenim digitalnim printom, po kojem je ovaj modni dvojac i poznat. Dominiraju ženstveni komadi koji neizravno, a ipak zavodljivo ističu najbolje ženske strane,. Dizajneri su vješto ubacili i koji muški komad, poput blejzera i košulje muškog kroja, koji su i u njihovoj interpretaciji elegantni i nježni.

Razigrani dandyji

Uslijedila je kolekcija njemačkog brenda s.Oliver koji je predstavio svoju kolekciju Selection by s.Oliver. ekskluzivnija linija poznatog brenda izrađena je od finijeg materijala, a to se moglo vidjeti i na pisti.

I s.Oliver je prezentirao šarenu kolekciju upadljivih boja u kojima su definitivno dominirali ženski saoki i blejzeri, a publiku je oduševila muška kolekcija koja se također ne boji jarkih boja. Tipična kolekcija za proljeće/ljeto jednog highstreet brenda kojem je nosivost, funkcionalnost i prodaja na prvom mjestu.

Zločesti dečko iz Milana

Kao što i samo ime govori Bad Spirit voli provokativni, drski i opaki dizajn kojeg obožavaju rokeri i punkeri. Zbog toga ne iznenađuje što su upravo crna i siva boja vladale pistom, a natpisi poznatih bendova, poput Metallice većinu gostiju je vratilo u njihovo buntovno tinejdžersko doba i dane provedene u obližnjem parku.

U solidnoj kolekciji bilo je komada koje bi izabrali i zreliji ljubitelji publike, poput kombinezona i kožnih jakni i prsluka, no ostatak je ipak ciljao na ljubitelje rock i punk bendova, lubanja i provokativnih natpisa. Dok je u početku žestoka glazba i držala publiku budnom i zainteresiranom, prevelik broj modela uspio je uspavati gledatelje i učiniti ih potpuno ravnodušnim prema pred kraj prikazanim kreacijama.

U uspavanom tonu nastavio se ostatak večeri. Natalija Smogor je prikazala kolekciju koktel haljina pretežito maslinaste boje i pokoje modele sa zanimljivim printom. Zavodljiv kroj i naglašen struk došli bi mnogo više do izražaja da manekenke kreacije nisu predstavile bosonoge.

Irena Berišić Turk na modnoj pisti je imala pomoć Danijela Majcena, koji unatoč svojim lijepim glasom, nisu uspio razbuditi publiku. Dominirale su haljine koje svojim dizajnom igraju na sigurnu, ali i dosadnu kartu, a detalj poput mašni na većini modela je bio nepotreban. Vjerojatno je trebao dati dozu ženstvenosti i razigranosti, no pretvorio je određene modele u modno neslanu šalu.

Drugu večer zatvorio je Nino Bollag koji je krojevima i bojama možda odudarao od svojih hrvatskih kolegica, no zainteresiranost publike odavno je bila izgubljena. To nisu uspjele promijeniti ni Bollagove zanimljive kabanice, osvježavajuća kombinacija boje i razigranost kroja.

Ispred nas je završna večer DFWZ-a na kojoj nastupa Artiđana, Ada Zanditon iz Londona, Tino Rico, Capara iz Antwerpa te Ivana Popović zajedno s grupom Let3.

U dobrom koktelu mode i glazbe uživate i putem livestream-a na portalu 24sata.hr s početkom u 20.30 sati!

Posjeti Miss7.24sata.hr