Vječna siva: Vladarica elegancije i prilagodljivosti koja ne silazi s trona

Goran Čižmešija
Mislili ste da je manija s 50 nijansi sive gotova? Daleko od toga! Od Louisa Vuittona do Stelle McCartney, dizajneri kažu kako sive nikad dosta!
Vidi originalni članak

Elegantna, no ne preozbiljna, lako se kombinira, ali ne preuzima outfit - teško je pronaći boju koja ispunjava ove zahtjeve bolje od vječne sive. Iako na prvi pogled manje privlačna od svojih razvikanih partnerica iz spektra neboja, bijele i crne, prave fashionistice znaju kako će ih upravo jedna od 50 nijansi sive (a doista ih ima puno!) u svakom trenu izvući iz problema.

Prigodna za poslovne sastanke u varijanti pencil suknje ili dobro skrojenih hlača, idealna u casual varijanti kao "oversized" vesta ili "skinny" traperice ili šarmantno damska sparena s pripijenim haljinama, siva ima izdanje za svaku priliku.

Za njen utjecaj u modi teško je reći da jenjava - ove nijansa prisutne su u svakoj sezoni na pistama upravo zahvaljujući nevjerojatnoj prilagodljivosti, stoga je teško reći da se radi o trendu. Jamčimo kako bilo koji komad koji kupite neće uskoro izaći iz mode.

Teško je osmisliti kombinaciju u kojoj siva ne bi funkcionirala, no itekako postoje savršeni parovi . osim crne i bijele, poigrajte se s ružičastom, jarkom narančastom ili tonovima plave. 

Posjeti Miss7.24sata.hr