Veseli nakit koji mami osmijehe

Uočljivi pikseli na fotografijama sve su samo ne poželjna pojava. No, kad je nakit u pitanju zrna su itekako IN, pogotovo kad stvaraju zabavne i zanimljive komade koji svima mame osmijeh na lice. A Pixelmysmile čini upravo to!
Vidi originalni članak

Ovaj neobični i uistinu poseban brend nakita nastaje pod kreativnom palicom 25-godišnje Omišanke Damire Kalajžić i 27-godišnje Splićanke Kristine Budić. Pixselići su stvoreni u siječnju 2011. i u samo par mjeseci stekli su brojne obožavatelje. Zabavne komade podjednako nose žene i muškarci.

London kao nadahnuće

Slika Ideju za stvaranje pikselastog nakita rođena je tijekom Damirinog putovanja u kišoviti London. Prilikom istraživanja britanske shopping meke, Damira se na jednom štandu zaljubila na prvi pogled u pikselaste likove. Poželjela je raditi nešto slično.

"Nedugo nakon putovanja našla sam materijal u Hrvatskoj i krenula za sebe raditi neke stvari. Kad sam shvatila da toga ima previše, odlučila sam svoj rad promovirati preko Fejsa i tako je sve počelo. Nakon toga je krenula velika potražnja i 3 mjeseca kasnije izradi Pixselića se pridružila i Kristina", objasnila je Damira.

Uključivanje Kristine u projekt omogućilo je širenje ponude. Djevojke naglašavaju kako je mnogo lakše raditi u dvoje. Zajedno slažu i dijele ideje i prije svega crpe inspiraciju jedna od druge. Rad u dvoje za njih je izazov koji potiče njihovu kreativnost.

"Smile na lice i osvajajte svijet!"

Nakit prije svega treba širiti pozitivne vibracije i svojim vlasnicima stvarati veliki osmijeh na licu. Upravo tako je i došlo do istaknutog imena Pixelmysmile. Damira i Kristina ističu da nije važno koliko njihovi obožavatelji imaju godina. Veseli Pixseli namijenjeni su za sve duhom mlade ljude koji se žele izraziti na poseban način.

"Nije bitno jeste li geekovi, retro fanovi, hipsteri...Bitno je samo da želite nositi nešto dovoljno urbano i cool, a da vas vraća u neka stara vremena i izmamljuje smile na lice!", objasnile su Damira i Kristina.

U njihov asortiman zaljubit će se podjednako obožavatelji nekad popularnog Gameboyja i njegovih igračkih ikona, fanovi crtića, retro kazeta i disketa, ali i ovisnici  ukusnih sladoleda i torti. Pixelmysmile ubrzo će biti i nadopunjen ekskluzivnim komadima koji će biti ukrašeni Swarowski kristalima.

Pixelmysmile čest je gost brojnih sajmova. Damira i Kristina izlagale su na Vox Feminae festivalu, već tri puta su sudjelovale u Modi sa šlagom, a početkom kolovoza su svoj nakit prodavale u sklopu omiškog Almissa Open Air-a. Jesen je u duhu humanitarnog rada.

"U dogovorima smo s udrugom Srce koja trenutno radi na jednom većem projektu tako da ćemo s Pixselićima otići korak dalje i biti dio humanitarne akcije, čemu se uistinu radujemo", objasnile su Damira i Kristina.

Ako i vi želite postati nasmijani vlasnik Pixselića, posjetite službenu Pixelmysmile Facebook stranicu ili se dizajnericama javite putem e-maila na  pixelmysmile@gmail.com. Brend također možete potražiti u splitskoj trgovini Think Pink te ubrzo u poznatom splitskom dizajnerskom hostelu Goli&Bosi.

U galeriji detaljnije pogledajte zarazne Pixseliće i odaberite svog favorita. Mi već jesmo.

Posjeti Miss7.24sata.hr