Vaš ormar govori o vama više no što mislite

Thinkstock / Spencer Davies
Odjeća razbacana po podu ukazuje na neorganiziranu osobu koja često kasni, a oni koji se dobro brinu o svojoj odjeći, najčešće su takvi i prema ostalim stvarima. Otkrijte što vaš ormar govori o vama....
Vidi originalni članak

Na početku svake godine, mnogo ljudi počinje razmišljati o velikom čišćenju, rješavanju starih stvari i boljoj organizaciji, a tu se često radi o odjeći. No jeste li znali da stanje vašeg ormara može reći dosta o vašoj osobnosti? Britanska psihologinja, Dr. Carolyn Mair, koja je pokrenula znanstvena istraživanja o psihologiji mode, objašnjava kako odjeća igra važnu ulogu u životima milijuna ljudi, pa je logično da se preko nje može mnogo toga iščitati o osobi. Koristeći jednostavna znanja, postoji mnogo zaključaka koji se mogu izvući iz hrpe odjeće koja leži na podu ili, možda, savršeno složenog ormara...

Nikada nemate što obući

Postoji mnogo potencijalnih problema u kupovanju svega što vam zapne za oko, a jedan od njih je i iznad navedeni. Ovakve osobe uživaju u šopingu, ali ne donose mudre odluke pa im u ormaru nedostaje dosljednosti. Također, ne vole ništa bacati, jer su sigurni da sve jednom htjeti obući. Ovakve osobe lako padaju na 'dobru ponudu', a na rasprodajama vjerojatno kupuju i više no što im je potrebno.

Razvrstavate odjeću prema boji

Osobe koje slažu svoju odjeću prema boji najčešće su jako organizirane i više cijene estetiku od funkcionalnosti. Sam pogleda na savršeno razvrstanu odjeću, može im pružiti veliko zadovoljstvo. A ovo je i savršeno rješenje za ljude koji žele otkriti koje boje prevladavaju u njihovom ormaru.

Čuvate origninalna pakiranja

Ovo je jako organizirana osoba koja se posebno dobro brine o svojoj odjeći (a vjerojatno i o drugim stvarima), kako bi sve ostalo u besprijekornom stanju. Za ovakve ljude, kupovina je posebno i važno iskustvo pa je originalno pakiranje poput nekog podsjetnika na pozitivne emocije povezane sa šopingom.

Pod je vaš ormar

Ovakvo ponašanje ukazuje na neorganiziranu osobu, koja je vjerojatno takva i u nekim drugim aspektima života. Ovakve osobe često sebe doživljavaju kao prezaposlene, no uz bolju organizaciju možda bi imali i više vremena za uživanje. Često kasne ili se uopće ne pojave na dogovorima, najčešće jer im nešto ostane kod kuće ili zaborave neku od ključnih informacija, poput lokacije, vremena...

Organizirate prema tipu

Ovaj funkcionalan pristup može pomoći u smanjenju stresa, jer olakšava traženje pojedinih odjevnih predmeta. Ovdje se najčešće radi o stabilnoj i praktičnoj osobi koja je spremna uložiti svoje vrijeme na organizaciju, kako bi poslije uživala u svim pogodnostima.

Mijenjate ga svake sezone

Ovdje se može raditi o jako dobro organiziranoj osobi, ali i o osobi s nedostatkom ladica. Spremanje zimske odjeće ljeti, i obratno, ukazuje i na optimističan pogled prema nadolazećoj sezoni.

Posjeti Miss7.24sata.hr