Upečatljiv nakit za žene sa stavom

Davor Puklavec/ Pixsell
Šaren, šaljiv, upečatljiv i razigran – nakit koji će razveseliti svaki tmurni jesenski dan. Sexy Plexy, noviji brend nakita, u kratkom roku osvojio je ljubiteljice mode i postao IN nakit sezone.
Vidi originalni članak

Iza upečatljivog brenda stoje Sara Jurlin i Iva Kreković, studentice arhitekture, prijateljice i od nedavno poslovne partnerice, koje su odlučile svoju kreativnost prije nešto manje od 10 mjeseci usmjeriti na izradu nakita.

„Ideja se rodila jednog snježnog dana, u špici ispitnih rokova, kad i nastaju najbolje ideje. Sexy Plexy kao brend nastao je skroz slučajno, kroz razgovor i puno smijeha, naravno, s naglaskom na pleksiglas, jer od njega izrađujemo nakit, a ljudi nekako vežu uz njega i pridjev seksi, pa zašto to ne spojiti“, objasnile su dizajnerice.

Izbor materijala ne čudi. Sara i Iva su na fakultetu navikle raditi s pleksiglasom, kojeg su kao vrlo kvalitetan i čvrst materijal koristile u izradi maketa koje su im obvezne kod predaje projekata na fakultetu.

Djevojke svoj nakit prvo osmišljaju u obliku skica koje zatim iscrtavaju u specijaliziranim programima. Nakon što su zadovoljne s novim dizajnom, pleksiglas se šalje na lasersko rezanje. Tu posao ne završava – slijedi bušenje, kombiniranje, nizanje na lance...

Šaljiv i razigran

Pleksiglas se trenutno ubraja u veoma popularan materijal pri izradi nakita, no Sexy Plexy se ističe po svom prepoznatljivom stilu. Njihov nakit je ironičan, šaljiv, razigran, pomalo grub i drzak. On ne igra na nevinu i ženstvenu kartu, već na osobnost osobe koja ga odabere i koja će ga nositi sa stavom.

U ponudi se nalaze ogrlice, narukvice, prstenje, bedževi, modni dodaci za vjenčanja i djevojačke večeri, a djevojke izrađuju i modele po narudžbi. Sara i Iva inspiraciju crpe iz, kako ga one nazivaju, veselog i šarenog svijeta koji ih okružuje.

Njihova ponuda prilagođava se i željama kupaca, ali i sezonama, tako da su ovo ljeto bile popularne šarene ribice i sidra, dok jesen dizajnerice vide u oštrijim oblicima, točnije šiljcima. Tu su i nezaobilazni modeli poput 3D krletke i ptice, zlatne ribice i njenog akvarija, srca sa slagalicom i slično. Svom dizajnu ne odolijevaju ni dizajnerice.

„Privatno nosimo isključivo svoj nakit, ne iz sebičnih razloga već zato što konačno možemo imati komad nakita baš onakav kakav smo si same zamislile. Što se tiče najdražih modela, ribica u akvariju nam je nekako najviše prirasla k srcu“, objasnile su Sara i Iva.

Profil kupaca je raznolik, Sexy Plexy nose djevojčice, djevojke i odrasle žene. Raspon godina iznosi od pet do 75, a povremeno pokoji komad kupi i jači spol. Djevojke izrađuju nakit i po narudžbi, do sad je u pitanju bio neki personalizirani motiv, poput imena ili elemenata, kao što je horoskopski znak.

Djevojke obožavaju promovirati svoj rad na raznim modnim sajmovima, a do sad su sudjelovali na Art Bazzaru u Kvartu, na Dan D-u, VIP Art Clubbingu i Bazzaru u Rijeci.

Trenutno se Sexy Plexy može kupiti u Accessorriesu u Ilici, u Samoboru u Gara Shopu, tijekom ljeta duž hrvatske obale i putem narudžbi na službenoj Facebook stranici.

Sara i Iva trenutno izrađuju jesenski nakit, a u planu je proširenje ponude na detalje za dom, poput stolaca i lampi.

U međuvremenu u galeriji nađite svog Sexy Plexy favorita koji će vam uljepšati jesenske i zimske dane...

Posjeti Miss7.24sata.hr