U subotu stiže vrlo poseban buvljak; donosi vintage komade brendova Varteks, Labod i Vesna

Instagram @artina_mm
Vidi originalni članak
  • Zašto thriftamo? Pa, jedna od glavnih prednosti kupovine na buvljacima su povoljne cijene, kupovina rabljenih komada uz to je najodrživija opcija, a za pronalazak jedinstvenih i pravih vintage komada nema bolje prilike
  • Sa svime spomenutim na umu, rado pratimo novosti o svim buvljacima koji se organiziraju u našim krajevima, a jedna prava poslastica čeka nas ove subote u samom srcu grada
  • U kafić 'Pri Nami' stiže novo izdanje Najs Retro buvljaka, a organizatori su istaknuli da su se potrudili pronaći brojne komade  poznatih ex-yu brendova

Buvljaci, dvorišne rasprodaje, specijalizirani vintage second hand shopovi i charity shopovi u kojima prihod od prodaje doniranih stvari odlazi raznim humanitarnim udrugama su diljem Europe i ostatka svijeta već godinama vrlo popularni, a kupovina rabljenih komada polagano i na našim prostorima postaje sve češći odbir, što nas jako, jako veseli. 

Zašto thriftamo? Pa, jedna od glavnih prednosti kupovine na buvljacima su povoljne cijene pa tako nije nimalo neobično naletjeti na prave vintage i/ili dizajnerske komade po cijenama koje su značajno povoljnije nego originalne cijene u trgovinama, a mnogi prodavači nerijetko znaju dodatno spustiti cijene kupujemo li više od jednog komada. Osim toga, mnogo nas ne oduševljava uniformiranost i susretanje gomile istih komada kakve i sami nosimo, a za pronalaženje istinski jedinstvenih komada koji bi odražavali naš osobni stil ne postoji bolje mjesto od buvljaka i trgovina rabljenom odjećom.

Moda Vodič kroz najbolje second hand shopove: Ovo je mojih 5 omiljenih iz kojih nikada ne izađem praznih ruku

O tome da je kupovina rabljenih stvari najodrživija od svih opcija i odličan način da budemo odgovorniji prema okolišu ne trebamo posebno trošiti riječi. Kupnjom rabljene odjeće umjesto nove smanjujemo potražnju za novom odjećom, a što pomaže u smanjenju otpada i zaštiti prirodnih resursa, što je itekako važno budući da je upravo modna industrija jedan od najvećih zagađivača diljem svijeta s više od 20 milijardi tona otpada svake godine.

Sa svime spomenutim na umu, rado pratimo novosti o svim buvljacima koji se organiziraju u našim krajevima, a jedna prava poslastica čeka nas ove subote u samom srcu grada. Novo izdanje Najs Retro buvljaka stiže u kafić 'Pri Nami', smješten gotovo u dvorištu robne kuće NAMA, točnije na adresi Zakmardijeve stube 4, a u ovom skrivenom kutku u centru Zagreba buvljak će se održavati od 11 do 16 sati.

Ovoga nas puta čeka 7 izlagača koji donose bogat izbor ženske i muške odjeće, obuće i modnih dodataka, a organizatori su istaknuli da su se potrudili pronaći brojne komade poznatih ex-yu brendova kao što su Labod, Vesna i Varteks. Budući da je svaki od spomenutih bio naširoko poznat ne samo po izvrsnom dizajnu, nego i još boljoj kvaliteti, jedva čekamo istražiti ponudu i upecati kakav fantastičan komad kojem ćemo udahnuti novi život.

Moda U Zagrebu je otvoren luksuzni second hand, jedva čekamo otići u kupovinu

Posjeti Miss7.24sata.hr