Tri elegantna stylinga za klasičnu jesen

Tomislav Miletić/Pixsell
Ivis Burić je stručnjakinja za odnose s javnošću, marketing i evente i stoga svoj stilski izričaj prvenstveno prilagođava svom poslu i obavezama. Klasična elegancija s trendi elementima njezin su prvi odabir, dok za opuštenije prigode bira ipak malo otkačenije i ležernije stylinge.
Vidi originalni članak

''Mislim da je ljubav prema izgradnji vlastitog stil počela od malih nogu kada mi je mama šivala kapute i haljine specifičnih krojeva nalik onima iz Italije. Ladylike stil je uvijek ostao u mom srcu. Također, bilo je tu dosta utjecaja, od sportskih, jer sam igrala dosta dugo godina dvoransku odbojku i odbojku na pijesku, preko boho stila kojeg sam rado prakticirala u New Yorku, pa sve do business looka koji mi je u današnjici neophodan'', započinje Ivis.

Preferira crne i bijele tonove

Nastavlja kako ponekad previše kalkulira kada ide u kupnju. Umaraju je duge kupnje, besciljno lutanje po dućanima u nadi da će čovjek otkriti barem jedan komad odjeće ili obuće koji će ga taj tren usrećiti. Radi sve po intuiciji i osjećaju, pa tako i u izgradnji i nadograđivanju vlastitog stila.

''U mom ormaru prvenstveno ćete naći haljine i košulje. Smatram da žena treba držati do sebe u smislu klasičnog izgleda bez obzira na prolazne utjecaje. Minimalist sam u duši'', kroz smijeh kaže Ivis.

Omiljene boje su joj crna i bijela. Prema bi sada mogli ući u cijelu polemiku oko toga da to ni nisu boje jer crna i bijela nisu ni u samom spektru, one samo pokazuju nedostatak svjetlost, odnosno da postoji stopostotno i da se ne lomi, ali evo upravo ovakve teze utječu na njezin privatni odabir.

Na pitanje koliko joj je moda bitna u životu, odgovara kako bi lagala kada bi rekla da ne pazi na modu i da jo je apsolutno nebitna, dok s druge strane nema joj draže nego obući oversized T-shirt, boyfriend jeans i starke u laganoj popodnevnoj šetnji s psom.

''Dajem modi važnost, ali nije presudna. Moj lifestyle mi ne dopušta da uzmem prvo što mi je pri ruci. Iskombiniram bez pretjerane panike taj dan što ću obući, naravno s obzirom na vrijeme vani. U svađi sam s gradom Zagrebom jer me dosta često (neugodno) iznenadi'', kaže Ivis o smišljanju kombinacija unaprijed.

Cipele su broj jedan u svakoj kombinaciji

Općenito ne voli jednoličnost, pa razlikuje dnevni i večernji styling. U dnevnom looku preferira pencil suknju i laganu bluzu dok u večernjem bira elegantne haljine uz malo jači make-up. Međutim, uz sve kombinacije, tu su uvijek štikle koje su joj uvijek broj jedan.

''Važna mi je harmonija i kako se ja taj dan u određenome osjećam. Mijenjam dosta odjeću i ne vežem se tako često uz odjevni predmet. Cipele su tu, kako sam već rekla, na prvom mjestu. Znam se uhvatiti kako kombiniram cijelu kombinaciju na osnovu cipela'', nastavlja Ivis.

Pojašnjava kako svoj stil sama nadograđuje svakim danom. Druga baza joj je New York i priznaje da nije ostala imuna na utjecaj samog grada na njezin osobni stil. Ljepota toga je upravo nepostojanje kalupa u koje se bilo tko treba stilski uklopiti, pa svatko tko zna naglasiti vlastiti odabir i tko ga ponosno nosi, često dobije komplimente bilo to u Subwayu u Queensu ili na Petoj aveniji. 

Od dizajnera posebno cijeni rad Oscara de la Rente, Stevea Maddena i Burberryja. Također otkriva da kada malo bolje upoznate Italiju, i ako vam se pruži mogućnost čestog odlaska tamo, odjeća koju možete naći u malim buticima u Firenzi ili Milanu postaju omiljena shopping destinacija.

''Od hrvatskih dizajnera bih posebno istaknula Tomislava Bahorića, premda on dizajnira samo za muškarce te mlade nade hrvatskog dizajna, Maria Vijačkića, kojeg ću s veseljem podržati na ovogodišnjem CAP-u i Andreu Zvono iz Dubrovnika'', nabraja Ivis. 

Kada je shopping u pitanju, naglašava kako kupuje više manje van Hrvatske, pa kada uhvati slobodnog vremena, ode u onaj, kako mi to volimo naglasiti, dobar shopping, za pamćenje i prepričavanje. Kroz smijeh kaže kako je u shoppingu čudna, uvijek ima svoj tempo, a i mase ljudi u dućanima joj nikako nisu drage. Ako joj se nešto svidi, onda nema previše razmišljanja - ili je, ii nije. 

''Kada kupujem, to je najčešće u određenim kvartovima u New Yorku - tipa Soho, Broadway street, 5th Ave, Williamsburg u Brooklynu. Obožavam Free People koji je poznat po isticanju i proširenju boho stila. Talijanski butici te Zara i H&M su mi također drage destinacije. Jednako tako, volim naručivati i preko interneta, a E-bay i PayPal su mi jako dobri prijatelji. Družimo se i zabavno nam je. Evo, zadnji takav pothvat je kupaći kostim na Darth Vadera. The Force is strong with me'', kroz smijeh nastavlja nasmijana Ivis.

Najviše novaca troši cipele i sunčane naočale. Cipele su joj velika strast i preferira visoke modele. Ako su ravne, to su tenisice što znači da je automatski u teretani, trči na Jarunu ili na parketu servira za drugi set. Pete kombinira za poslovni, večernji look, a ponekad čak i u casualu ako ode s prijateljicama na šalicu dobre kave.

Nije ljubiteljica nakita

''Kada se radi o torbama, najčešće biram klasične modele i bez pretjerivanja u detaljima. Nisam baš osoba od torbe, najradije bih je ostavila u autu da mi ne smeta. Jednako tako funkcioniram i s nakitom, nećete ga vidjeti na meni. Eventualno Swarovski ogrlica u sklopu večernjeg izgleda'', objašnjava Ivis svoje 'izbjegavanje' modnih detalja.

Od kozmetičkih proizvoda najviše koristi BB kremu, rumenilo, maskaru i ruž, a preferira kozmetičku marku MAC. Preko dana koristi natural look jer smatra da je manje više. Za večernje izlaske naglasi oči i usne. Svoju dugu i bujnu kosu njeguje uz marokansko ulje, bilo od dr.Organica ili Moroccanoila, a uz to, tu su naravno i razno razne maske i šamponi. 

''Kada je šišanje u pitanju, skupim hrabrosti i ošišam se, a najčešće uz vjernu pratnju i potporu prijateljica. I onda slušam svoju frizerku otprilike sat vremena o važnosti šišanja. Svaki put isto. Što se tiče promjena, volim promjene koje mi sunce napravi kosi. Nijedna metoda još takvo što nije uspjela'', zaključila je nasmijana Ivis.

Prostor: Dream Coffee & Wine Bar

U galeriji pogledajte više fotografija...

Posjeti Miss7.24sata.hr