Trendi cipele koje izdužuju noge

Danijel Berković, Igor Kralj/PIXSELL, PR
Što su prije par sezona bile crne i crvene salonke, to su danas cipele u nude nijansama. Salonke i sandale u boji kože, nježnih nude pink i smeđih tonova, zauzele su modne piste, crveni tepih, ali i ulice. Koji su razlozi popularnosti nude cipela objašnjava stilist Ivan Friščić, a zašto najviše nosi salonke boje kože, komentirala je i voditeljica Renata Sopek.
Vidi originalni članak

Nude salonke ove su sezone zauzele su najbitnije mjesto u ormarima svih trendseterica. Unatoč većini kolekcija modne scene, koje ove sezone viču: "Šareno, šarenije,...", nude salonke su one koje se najbolje slažu sa svime i vjerojatno su se zbog toga vratile na pijedestal modnog svijeta. Iako bih istaknuo da nude salonke nikad nisu ni izašle iz mode, već su na istom mjestu u hijerarhijskoj ljestvici modnih dodataka sa crnim salonkama i malom crnom haljinom. Jednostavno nešto što se može kombinirati s gotovo svakim odjevnim komadom i slaže se sa svakim modnim razdobljem ne može biti marginalizirano ili izbačeno. Prije bih rekao da su modni kritičari i dizajneri odlučili ponovno veći naglasak staviti na nude cipele, nego da su se one ponovno vratile, jer nikad nisu ni nestale s modne scene. Nude štikle, u vašem ormaru dozvoljavaju vam da se s lakoćom transformirate iz sezone u sezonu, a da ste uvijek u trendu“, komentirao je stilist Ivan

Kate Middleton obožava nude salonke

Cipele u nude bojama voli veliki broj stranih i hrvatskih zvijezda. Jedna od najpopularnijih obožavateljica nude salonki je Kate Middleton, britanska ikona stila, koja je ovu vrstu cipela izvrsno uklopila u svoj damski i elegantni stil. Kako rado bira haljine i kapute u bojama, nude nijanse joj olakšavaju kombiniranje. Na taj način nikad ne djeluje neprikladno odjevena, uvijek je decentna, ali zadržava trendi notu.

I holivudske zvijezde na crvenom tepihu biraju nude salonke. Lista obožavateljica je podugačka, a često u njima možemo vidjeti Emmu Stone i Jessicu Chastain, koje su poznate po svom istančanom modnom ukusu.

Ne samo da je to bezvremenski komad, on ujedno ne poznaje dobne granice. Glumica Helen Mirren također nosi nude salonke koji se izvrsno uklapaju u njen stil. Moć transformacije ove vrste cipela je uistinu fascinantna!

Produžuju noge do „neba“

„Prednosti su te što se lako kombiniraju sa svime, što se mogu upariti sa svim bojama, ali isto tako i sa svim komadima koje odjenete - od traperica do večernje haljine. Optički produžuju nogu praktički do "neba". Idealne su za apsolutno sve prilike - od svakodnevnog odijevanja do suptilne elegancije na nešto službenijim događanjima. Nosive su tijekom cijele godine, na golu nogu ili čarape. Nude štikle čine čuda za siluetu, naime stvaraju iluziju izduženih nogu što pozornost preusmjerava na gornji dio tijela, a u očima promatrača izgledate viši i mršaviji. Ne zahtijevaju puno truda i napora za kombiniranje“, objasnio je sve prednosti nude cipela Ivan Friščić.

Voditeljica Renata Sopek također zna da cipele u nude nijansama vizualno produžuju nogu, ali i da se jednostavno kombiniraju. Zbog toga je njihova vjerna obožavateljica već tri godine.

„I privatno i poslovno za određene evente biram cipele na visoku petu, a neutralne nijanse obožavam jer olakšavaju kombiniranje. Mogu odabrati ostatak stylinga u bilo kojoj drugoj boji, one pristaju na sve. U svom cipelaru posjedujem salonke raznih neutralnih boja, poput bež nijansi i svijetlo roze, a ljeti nosim i sandale sličnih tonova. Moj najdraži styling s nude salonkama je onaj s malom koktel haljinom koja može biti u raznim bojama. Ako prigoda zahtjeva nešto umjereniji styling, onda ću rado kombinirati iste nude nijanse cipela i torbice. No, ako je u pitanju izlazak ili event koji nema strogi dress code, poigrat ću se i nositi torbicu koja je kontrast cipelama“, istaknula je Renata Sopek.

Kao što je stilist Ivan Friščić objasnio, strani dizajneri su ove sezone poseban naglasak stavili na cipele u nude bojama, koje rado kombiniraju i uz prozirne remenčiće. Lanvin, Valentino, Balenciaga, Celine, Stella McCartney i Isabel Marant samo su neka od dizajnerskih imena koje su ove sezone u svoje kolekcije uvrstili zatvorene i otvorene cipele u nude bojama.

„Ove sezone se nekako više ističu manje potpetice, iako će svaka žena, a i većina modnih kritičara složiti da višlja peta uvijek nogu čini ljepšom, izduženijom i seksipilnijom. Po mom mišljenju, to je potpetica od 9 do 11 cm. Nije previsoka ni vulgarna, a ni preniska i zdepasta. Iako nude štikle mogu podnijeti i koji centimentar više jer izgleda kao da srastaju s nogom i kao da su fizički nastavak lista, lijep, tanak i izdužen“, istaknuo je Ivan Friščić.

Kako kombinirati nude cipele?

Ovo je ona vrsta cipela s kojom uistinu ne morate razmišljati kako ju uspješno kombinirati. One posjeduju moć transformacije i stapanja u različite stylinge, da su univerzalan komad za razne prilike. Moglo bi se reći da je investicija u kvalitetne nude salonke/sandale trajno ulaganje koje će vas pratiti bez obzira na trendove i godine.

„Nude štikle nevjerojatno su "prilagodljive", odlično pristaju na hlače, traperice, suknje i haljine. Možete ih upariti s najdražom uskom ili širokom suknjom, haljinom A-kroja ili uskom poslovnom ili pak koktel haljinom, najobičnijim trapericama (onim uskim, ispranim, podrapanim,..), a efekt će uvijek iznova biti fantastičan. Možete ih nositi kako biste ujednačili vaš izgled ili naglasili komade odjeće koju ste odabrali za određeno događanje, izlazak ili kavu s prijateljicom. Idealno se slažu sa svijetlim bojama, tamnijim nijansama i printovima. Ukratko, to su cipele koje spašavaju stvar, jer idu na sve i kad ste nesigurni, uvijek su najbolji izbor jer s njima praktički ne možete pogriješiti - osim ako se ne pokušate u potpunosti utoniti u boju kože (haljina, torba, nakit i cipele boje kože) jer vam tada treba bar najmanji detalj koji će podići kombinaciju“, savjetuje Ivan.

I hrvatske trgovine prate ovaj trend te svake sezone povećavaju svoju ponudu. Salonke s visokom petom najčešća je ponuda, a pojedini modeli su ukrašeni sitnim detaljima. Prati se i trend niske potpetice, a u trgovine stižu u prvi modeli nude sandala. Odabir je velik, a kupnja jednog nude para cipela isplatit će vam se višestruko.

U galeriji detaljnije pogledajte kako poznati nose nude cipele te ponudu iz hrvatskih trgovina...

Posjeti Miss7.24sata.hr