Traper ove sezone stiže u potpuno drugačijem ruhu, a mi smo 'upecali' najzanimljivije komade

Instagram @zalando
Vidi originalni članak
  • Otkada je postao popularan među mladima 1950-ih, traper neumorno iz sezone u sezonu slovi kao vječni komad koji nikad ne izlazi iz mode. 
  • S godinama je doživio toliku popularnost u svijetu da ga možemo pronaći u svim bojama, modelima, stilovima te na svim odjevnim komadima, a ove sezone bit će popularniji nego ikad
  • Prema pisanju modne biblije Vogue, traper će prevladavati čak i na modnim dodacima poput torbi i kapa, a odmak u odnosu na prethodne sezone je to što će ove sezone biti popularni traper komadi s originalnim detaljima poput izreza, asimetričnih šavova i resica

Traperice su osnovni dio garderobe većine populacije, stoga njihova popularnost ne jenjava iz godine u godinu, no ostali odjevni komadi od trapera imaju svoje uspone i padove. Ove sezone traper se vraća u modu u velikom stilu, no s malim odmakom. U proljeće/ljeto 2023. traper ćemo voljeti od glave do pete, a pažnju trendseterica najviše će privlačiti statement traper komadi s originalnim detaljima.

Modni stručnjaci sugeriraju nam da bazične, već viđene traper komade zamijenimo upečatljivim komadima izrađenima od više nijansi trapera, s cool detaljima poput izreza, resica i predimenzioniranih džepova, pazeći pritom da odabrani kroj pristaje našoj figuri.

Svojih '5 minuta slave' ove sezone uživat će i traperice širokih nogavica - bootcut, trapezice, boyfriend i općenito baggy modeli koji pružaju daleko veću udobnost od skinny modela. U narednim mjesecima obožavat ćemo ih i u formi haljina i košulja, a voljeni i traženi bit će i traper suknje, jakne i kombinezoni.

Da će traper imati glavnu riječ u 2023. dalo se naslutiti još prošle godine. Na tjednu mode imali smo ga prilike vidjeti u kolekcijama brojnih brendova kao što su Altuzarra, Ulla Johnson, Sea, Gabriela Hearst i Khaite, a sada je doslovno preplavio online trgovine. 

Na Zalandu smo pronašli hrpu genijalnih traper komada koje je moguće iskombinirati na sto i jedan način, a mi smo se odlučili za 3 stajlinga koja bismo i sami rado pospremili u ormar i prošetali prvom prilikom. 

Casual stajling za svaki dan

Kao što smo ti već natuknuli ranije, traper od glave do pete hit je i ove sezone. Ukoliko se ne možeš zasititi ovog materijala, predlažemo ti da isfuraš 'traper na traper' - trend koji se svako toliko vraća na modnu scenu. Ovaj stajling samo je jedan od primjera kako to učiniti. Mi smo spojili čak četiri traper komada: traperice, jaknu, kapu i torbu!

Pull & Bear traperice, 25,99 €; Stradivarius šešir, 12,99 €; Stradivarius torba, 15,99 €; New Balance tenisice, 110,03 €; Stradivarius majica, 6,62 €; Aldo ogrlica, 17,92 €; Pilgrim naušnice, 19,95 €; Desigual jakna, 199,00 € - sve dostupno na webshopu Zalando

Stajling za subotnju špicu

Duge traper suknje posebno se ističu za sezonu proljeće/ljeto 2023., a mi ti predlažemo model midi kroja s dugim izrezom koju možeš uskladiti s topom i efektnom traper jaknom poput ove. Plavi traper odlično se slaže s pink bojom koja će u trenu začiniti stajling. Imaj na umu da detalji čine razliku, stoga slobodno zaokruži stajling nakitom i lijepom maramom.

Stradivarius suknja, 25,99 €; sandro jakna, 343,62 €mtng cipele s visokom petom, 55,61 €; Swarovski naušnice, stara cijena: 148,52 €, nova cijena: 126,95 €; Stradivarius top, 10,60 €; SNÖ of Sweden prsten, stara cijena: 44,46 €, nova cijena: 37,95 €Even&Odd marama, 12,61 €; Mango torba, 29,99 € - sve dostupno na webshopu Zalando

Elegantan stajling za posao

Kombinacija trapera s drugim materijalima zaista može izgledati odlično, a dokaz toga je ova prekrasna haljina na kopčanje s mogućnošću vezanja u struku. Ovaj kroj haljine laska svakoj figuri, stoga zaista vrijedi investirati u nju. Na Zalandu možeš pronaći i hrpu jednostavnijih modela od trapera, a naš prijedlog je da svoju traper haljinu uskladiš s kaubojskim čizmicama, slamnatim šeširom i efektnim nakitom.

WEEKEND MaxMara haljina, 396,71 €Carlheim sat, 129,00 €; Aldo šešir, 18,85 €; Cult Gaia naušnice, 189,66 €Ice-Watch narukvica, 51,76 €Even&Odd torba, 19,78 €; Bershka kaubojske gležnjače, 49,99 € - sve dostupno na webshopu Zalando

Na Zalandu ćeš pronaći pregršt traper komada za svačiji džep. Omiljena modna online trgovina surađuje s više od 2000 brendova, kako međunarodnim brendovima, tako i hrvatskim dizajnerima, a mi smo izdvojili 10 traper favorita koji će u trenu začiniti baš svaki stajling.

Posjeti Miss7.24sata.hr