Torbice od perlica domaćeg brenda IB Bags savršene su za svečane prilike, posebno one s perjem...

Instagram @ib_bags
Vidi originalni članak
  • Domaći dizajn, pogotovo u ručnoj izradi uvijek posebno cijenimo, a zato su nas i torbice brenda IB Bags odmah oduševile
  • Brend Ivane Bulić svakog dana ima sve više obožavatelja, a unikatni modni dodaci koje izrađuje idealan su efektan detalj, posebno u svečanim outfitima
  • Ivana nam je otkrila kako nastaju njene ručno rađene torbice, ali i sprema li nam uskoro i nove dizajne

Torbice su mnogima od nas jedan od omiljenih modnih dodataka, a uz one poznatih dizajnerskih brendova ili pak trendy opcija iz high street kolekcija, uvijek volimo pronaći i predivne modele iz ponude manjih domaćih brendova, a upravo takvi ističu se među dizajnima brenda IB Bags, mlade i kreativne Ivane Bulić.

Pažnju već neko vrijeme posebno privlače njeni efektni modeli s perlicama, koji dolaze u mnoštvu različitih boja, a Ivana nam je ispričala kako je došla na ideju za pokretanjem brenda. "Velika sam zaljubljenica u modu pogotovo ručni rad. Slobodno vrijeme volim iskoristiti za kreativnost tako da sam spojila to dvoje i ideja je došla sasvim spontano. Oduvijek sam se htjela iskušati u privatnom poslu, stoga sam pokrenula vlastiti brenda iz kojeg stoji moja malenkost". 

Kad je riječ o inspiraciji za njene modele torbica, Ivana je mišljenja kako je "najbitnije imati strast prema onome što radite, a za mene moda nema granica. Kreativnost proizlazi iz inspiracije koja u meni navire kad ugledam neki zanimljiv materijal i boju. Podrška mojih pratitelja, pohvale i komentari na društvenim mrežama najbolja su mi povratna informacija".

Uz torbice od perlica, Ivana ručno izrađuje i predivne crochet modele, čiji nam je proces izrade opisala: "Crochet bag torbice se izrađuju na zahtjevan način. Sve počinje s odabirom materijala po želji klijentice, gdje pokušavam najbolje moguće odabrati s obzirom na dostupne tkanine kod prodavača. Svaka pamučna trakica je svoje debljine, čvrstoće i elastičnosti. Kukicu treba imati u određenoj veličina tako da odgovara materijalu. Kukica se drži između palca i kažiprsta, a nit s klupka drži se lijevom rukom. Tako kreće proces izrade torbice. Krenem od dna pa nadalje. Dijelove torbe spajam u cjelinu. Sve je više manje ponavljanje iste radnje ovisno o kakvom je modelu riječ. Cijeli proces se ne može ubrzati nakon što se tehnika usvoji do automatizma jer se ipak radi o ručnom radu. Izrada tako potraje i do par dana jer se ovdje radi o unikatu kakvog klijentice ne mogu kupiti u dućanima brze mode".

Pearl bag modeli s druge strane, izrađeni su od staklenih i plastičnih perlica, a Ivana nudi i mogućnost dodavanja detalja poput perja ili paperja. Trenutno torbice izrađuje 'on demand', odnosno kako joj pristižu narudžbe, a otkrila nam je kako bi "kroz vrijeme i istraživanje još više voljela prilagoditi odabir materijala zelenom i obnovljivom načinu proizvodnje".

Modeli s perlicama među najpoželjnijim su modelima iz IB Bags ponude, a njihova popularnost sigurno će se nastaviti i tijekom zime. Ivana je podijelila s nama kako se trenutno kao najtraženije boje nameću ljubičasta, crna i smaragdno zelena, "jer je došlo malo hladnije vrijeme, a ovo ljeto su to bile razne žarke boje, poput žute, narančaste i predivne modre. Novih modela će zasigurno biti jer ovo je ono što volim raditi i u čemu zaista uživam. Otkrit ću samo da novi model neće biti od perlica, a obećavam da vas čeka nešto zanimljivo", ispričala nam je Ivana.

Moda Prada ima novu kolekciju. U fokusu su, naravno, njezine legendarne torbe u vječnoj boji

Cijena torbica iz IB Bags ponude ovise o modelu torbice, materijalu i veličini torbice te se kreću od 85 eura pa nadalje. "O visini cijene ručnog rada uvijek je bilo i bit će polemike, ali vidim da klijentice koje cijene ovakvu vrstu modnih dodataka znaju pravu vrijednost artikala koje im nudim.

Svakako ne treba zaboraviti kako je svaka ta torbica rađena baš za ženu koja će ju nositi i kako moja djela ne izlaze iz tvornice koja proizvodi na veliko već su rezultat dugog rada i akumuliranog truda", ispričala nam je Ivana.  

Osim torbica, Ivana izrađuje i predivne topiće i remenje od perlica. "Topići su univerzalni jer naravno, riječ je o perlicama pa sam odabrala ‘one size fits all’. Uz perlice topići su ukrašeni perjem u raznim bojama. Topići su prijelaz na odjeću i smatram ih skulpturama na tijelu i veselim se vidjeti u kojem kreativnom smjeru će me odvesti", opisala je Ivana još jedan svoj dizajn.

"Remenje je rađeno od staklenih perlica, moguće ih je raditi i s plastičnim perlicama, a i kod njih se boje perlica određuju prema želji kupca. Remenje se savršeno uklapa u outfite koji traže onaj jedan detalj kako bi naglasili ljepotu klijentice koja ih nosi. Kao i kod torbica, maksimalno se prilagođavam željama naručiteljice i trudim se ispuniti svaku njenu zamisao".

Više fotografija predivnih modela te sve druge potrebne informacije možemo pronaći na službenom Instagram profilu brenda, @ib_bags

Moda Koji je bolji 'duplić' Bottega Veneta torbe, onaj iz Planet obuće ili onaj iz Reserveda?

Posjeti Miss7.24sata.hr