Top tri trenda s New York Fashion Weeka

Gulliver Image/Getty Images
Od 4. do 11. rujna odvijao se jedan od najvećih modnih događaja, New York Fashion Week. I ove sezone poznata svjetska imena prikazala su svoje vizije za proljeće i ljeto 2015. godine. Ono što je jedino sigurno jest da je moda ostala dosljedna prijašnjim sezonama i smirenim tonovima.
Vidi originalni članak

Među najvećim svjetskim imenima, ovaj tjedan mode je ponovno pokazao kako se neki trendovi ne mijenjaju iz sezone u sezonu. Tako ćemo i iduće proljeće i ljeto uživati u skladnim i smirenim tonovima s otkačenim detaljima.

Cvjetni uzorak

Floralni komadi inspiriraju dizajnere već dugi niz godina, a proljeće i ljeto jednostavno sami po sebi podrazumijevaju takve motive. To smo imali prilike vidjeti i u kolekcijama koje su predstavili Anna Sui, Michael Kors i BCBG Max Azria. Cvijeće je ovoga puta u većim aplikacijama i vodeći je komad, posebice uz podlogu u intenzivnijim nijansama kao što smo imali prilike vidjeti kod Michela Korsa. Jarki ružičasti cvjetovi na tamnoplavoj haljini A kroja midi duljine idealan su ljetnu komad.

Malo drugačiju i apstraktniju verziju floralnog motiva predstavio je brend BCBG Max Azria uz pastelne i smirene tonove koji kombiniraju jarke aplikacije. Haljine su zatvorenog dekoltea te se bogato pružaju prema krajevima u više slojeva. Zanimljivo vezanje pomoću remena naglašava struk.

Dizajnerica Anna Sui više je inspirirana šezdesetim godinama prošlog stoljeća uz blagi hipi prizvuk. Košulje i sakoi tako čine svojevrsne komplete koji su ukrašeni s manjim cvjetnim uzorcima. Takvi komadi se najčešće kombiniraju uz lepršave i kratke suknje i haljine i uz neizostavne čarapice i sandale.

Metalik

Sjaj koji pružaju metalik komadi očarao je dizajnere i za predstojeću sezonu. Versaceova linija Versus spojila je prave rokerske komade uz zlatne sakoe metalik odsjaja. Glamurozni rock lookovi na taj način su dodatno pojačali efekt, a ovaj trend će zasigurno prihvatiti urbane ljubiteljice mode.

Zločesti dečko američke modne scene, Marc Jacobs također se odlučio prikloniti ovom trendu, ali na svoj prepoznatljiv način. Kratki kaputići koji ujedno mogu biti i haljine osvajaju na prvi pogled svojim zanimljivim krojevima i detaljima poput džepova i gumbiju, a blagi odsjaj u potpunosti je zaokružio nesvakidašnje komade.

U potpuno drugačijem i smirenijem tonu, kolekciju je predstavio Ralph Lauren koji je svoje modele vidio u elegantnim i profinjenim kreacijama. Večernje duge haljine u zagasitim su bojama zemljanih tonova, s detaljima u istim bojama. Blagi odsjaj pojačan je uz metalik ukrase na remenu i sandalama, dok se šalovi od svile protežu kao IN detalj kroz skoro čitavu kolekciju.

Pastelne nijanse

I ove godine su pastelne boje među najpopularnijima, bez obzira radi li se o večernjim haljinama ili casual izdanjima. Dizajnerica Carolina Herrera predstavila je kolekciju elegantnih haljina u nježnim i pastelnim nijansama s upadljivim detaljima u intenzivnim bojama. Ženstveni krojevi u potpunosti laskaju tijelu, a naglasak je ostavljen upravo na haljinama bez nepotrebnih detalja poput nakita i torbica.

Brend Badgley Mischka također preferira sladoledne nijanse na svojim kreacijama. Ipak, naglašavaju se atributi uz interesantne prošive koji ističu grudi i struk. Uz zanimljive i pomalo apstraktne komade nakita, zasigurno ćemo imati prilike vidjeti svjetske trendseterice u ovakvim modelima.

Za kraj, pastelnu možete kombinirati i uz casual sportsku eleganciju kako je predstavio brend Lacoste. Sportska odjeća jednako funkcionalna i za druge aktivnosti, proljeće i ljeto 2015. godine vidi u udobnim komadima uz detalje poput pulovera, jakni i hlača u pastelnim bojama žute, plave i crvene boje.

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Posjeti Miss7.24sata.hr