Top 30 svjetlucavih komada za glamurozan styling

Guliver Image/Getty Images
Ove sezone sjaj i blještavilo podignuti su na višu modnu razinu. Dok su šljokice, sjajni materijali i upečatljiv nakit bili rezervirani samo za glamurozne dočeke Nove godine, ova zima voli raskošni sjaj i tijekom dana i večeri.
Vidi originalni članak

„Manje je više“ za ovu sezonu ne vrijedi. Bez straha od overdressed faktora, slobodno možete i za dan odabrati zlatni pulover u kojim ćete zablistati na poslu. Zlatne ili srebrne hlače također su dopuštene, a nakit je postao velik, blještav i bogato je ukrašen.

Veliko i sjajno – ove sezone najpoželjnije

Većina vodećih dizajnerskih brendova je jesen/zimu 2012./2013. okupala u šljokice i kristale. Ističu se tri dizajnerske kuće koje su svojim kolekcija oduševile ljubitelje modele i poslužile kao vodeće nadahnuće poznatim highstreet brendovima.

Dolce&Gabbana definitivno prednjači kad je ovosezonski sjaj u pitanju. Njihova bogato ukrašena crno-zlatna kolekcija usmjerila je zimske trendove u novom sjaju. Žena samouvjereno i zavodljivo nosi cijeli taj glamur i pri tome nikad ne izgleda kao da je u tome pretjerala. Bilo da nosi bogato ukrašenu haljinu ili upečatljiv i raskošan nakit - ona zadržava profinjenu notu.

Chic francuska kuća Lanvin je u prvi plan stavila raskošne detalje koje nadopunjuju jednostavne kreacije. Glomazan nakit ukrašen upadljivim i šarenim kristalima glavni je ukras. Upravo Lanvin kolekcija poslužila je brojnim highstreet brendovima za inspiraciju priliku izrade njihovih kolekcija nakita.

Balmain se odlučio za rokersku verziju šljokicama i sjaja. Njegova žena je također raskošna i upečatljiva, no, za razliku od drugih dizajnerskih kuća, ona je prije vitez nego nježna i romantična kraljevna.

Karakteristika ovosezonskih blještavih komada ne leži samo u njihovom sjaju nego i u detaljnoj razradi pri čemu je svaki detalj važan. Kod dizajnerskih kreacija pazi se na svaki komad tkanine. Highstreet brendovi možda nisu toliko detaljni, no pokušavaju pratiti ovaj trend. To je posebno vidljivo kod izrade nakita – ogrlice su bogate, a ukrasi na njima su pomno složeni. Kod pojedinih komada sličnost s dizajnerskim kućama je nevjerojatna.

Koje boje prevladavaju?

Definitivne pobjednice, kad je popularnost boja u pitanju, su zlatna i srebrna. Nose se zasebno ili kombinirano. Zlatna je idealan odabir za večernje izlaske i za blagdanske kombinacije. Ovaj trend poklapa se s trendom zlatnog nakit, no pripazite prilikom slaganja stylinga. Izbjegavajte pretjerano kićenje zlatom. Ako se odlučite za sjajnu zlatnu vestu ili haljinu, nakitom druge boje osvježite styling.

Ako se pitate uz što nositi zlatnu, s crnom i bijelom ne možete pogriješiti. No, također je dopušteno kombiniranje zlatne i srebrne. No, budite oprezni – koliko god je ove sezone dopušten sjaj, ipak nemojte spajati zlatnu majicu i srebrne hlače. Zlatna haljina sa srebrnim detaljem dobrodošla je opcija, kao i, primjerice, sjajna srebrna torba.

Što nude highstreet brendovi?

Popularne trgovine slijede ovaj trend, a u njihovoj ponudi prevladava srebrna, zlatna i crna boja. U njihovoj interpretaciji sjaj je ublažen te su tako stvoreni komadi koji se mogu nositi kako tijekom dana tako i za večer.

Ako želite pratiti ovaj trend, a ipak ne ulagati previše svog novca, odaberite sjajnu zlatnu vestu, majicu ili pulover. Osvježit će vaš najudobniji dnevni styling – skinny crne hlače. Uz visoke pete kombinacija je spremna za večernji izlazak.

Dašak glamura u svoj poslovni outfit unosite uz pomoć strogog sakoa ili blejzera koji je ukrašen šljokicama. Za blagdanske proslave odlučite se za suknju ili haljinu. U ponudi se također nalaze i cipele, a mnogim ljubiteljicama šljokica za oko su zapele Ugg čizme. Sjajni šal je izvrstan poklon za Božić – stvara glam efekt i uz najklasičniji kaput.

Raskošan statement nakit

Nakit je doslovno prihvatio ovaj trend te u ponudama trgovina prevladavaju raskošne i bogato ukrašene statement ogrlice. Vodeća inspiracija definitivno je Lanvin kolekcija. Dopušteno je nošenje statement ogrlica i tijekom dana. Pripazite samo da nipošto ne nosite više komada sličnog stila zajedno.

Ako odaberete veliku ogrlicu, najdraže naušnice i ukras u kosi ostavite doma. Eventualno je dopuštena narukvica ili prsten. To pravilo vrijedi i za ruke – ako se odlučite za veliku i upečatljivu narukvicu, nemojte se dodatno kititi upadljivim prstenom.

Budite razigrani i samouvjereni prilikom slaganja svog zimskog styling. Odbacite sivilo i svaki dan slavite glamur. No, imajte jedno pravilo na umu. Ako imate osjećaj da ste možda mrvicu pretjerali, onda to vjerojatno i jeste. Skinite pokoji komad i zamijenite ga manje upadljivim i sjajnim. Vlada elegantna raskoš, a ne kič!

U galeriji nađite svog sjajnog favorita iz ponuda vodećih hrvatskih trgovina...

Posjeti Miss7.24sata.hr