Teško je ne misliti na romantiku: Nose se volani, cvjetići, čipka...

Goran Čižmešija
I dizajneri su shvatili da smo željne stilske romantike, pa su proljetne kampanje pune neke mekoće, eteričnih tekstura...
Vidi originalni članak

Neke stvari imaju romantičnu poruku - kad gledam po garderobi, oni komadi s volanima ili čipkom uvijek mi se nekako guraju pod nos. Ma i ta podjela na večernje i dnevno, dosadne je granice tako tako lako izbrisati. Primjerice, traperice će podići bluza s volanima, suknja s čipkom super ide i na neki klasičan sako, komad krzna oko vrata “začinit” će svaku vestu.

Jer moda je igra i otkriva nam neku novu energiju kad joj damo da se poigra ulogama. Nije da ćemo svi ovih dana ići na dejt, no romantičan je styling apsolutno osvježavajući, predlažem barem na jedan dan, stvarno podiže raspoloženje. Sivi dani idealni su za isprobavanje tih klišeja - boja me nekako uvijek odobrovolji. To i dobra glazba.

Čak su i dizajneri shvatili da smo željne stilske romantike, evo za skorašnje proljeće kampanje su pune neke mekoće, eteričnih tekstura i istaknutim volana, ramena... Inspiracija su, naravno, lude i glamurozne osamdesete, prevedene na dnevni život jedne gradske garderobe. Sve je nekako smanjeno, dojam je nježniji, no opet tu su te blistave teksture koje danas furamo i na sunce.

Sjećam se, kao klinka sam imala jednu raskošnu traper jaknu - široku, ispranu, s volanima na rukavima... neko vrijeme mi je bila “out” pa sam je bacila, šteta... ali sada bi mi stvarno dobro došla. Ne mogu čuvati sve, ali one ključne romantične komade svakako bih trebala spremiti na sigurno, oni pale u svako doba, svake sezone, dekade...

Formula je jasna: doza ženstvenosti nalazi se u kombinaciji obilježenoj mekanim, udobnim teksturama.    


 

Posjeti Miss7.24sata.hr