Suveniri kakve do sad niste vidjeli: From Dubrovnik With Love

Lena Šutić
Njihove espadrile osvojile su strance, ali i domaće stanovništvo, a sada su ponudu obogatile i odjevnim komadima
Vidi originalni članak

Sve je započelo u kućnoj radinosti dviju Dubrovčanki, Lene Šutić i njene majke koje su u moru tipičnih hrvatskih suvenira htjela gostima, ali i domaćima, ponuditi nešto novo, nosivo i unikatno. Tako je nastao brend unikatnih odjevnih suvenira From Dubrovnik With Love Krenule su s espadrilama, a inspiraciju su pronašle u Jadranu, Mediteranskom podneblju, našim malim ribarskim mjestima i Konavlima. Rezultat su bile prekrasne espadrile s ručno izrađenim detaljima u koje je uloženo puno truda, preciznosti,ljubavi strpljenja. Sada njihova ponuda uključuje i lepršave organske tunike i majice, kao stvorene za ljeto.

"Espadrile smo stavili na Instagram i Facebook i samo u dva dana sve su se rasprodale, kako strancima koji su do nas došli preko hashtagova tako i domaćima; lokalcima," priča Lena

I dok užurbano spremaju sljedeći turu espadrila, Lena je izbacila kolekciju Aime u suradnji s vrijednim rukama gospođa iz DEŠA-e, nevladine organizacije koja djeluje u Dubrovniku od 1991. godine, osnovane s ciljem pomoći ženama žrtvama rata i njihovim obiteljima putem uključivanja u kreativne procese stvaranja.

"Na proljeće su me zamolile da im pomognem udahnuti novi život u tradicionalnu odjeću i na taj način je popularizirati i približiti mlađoj generaciji žena," objašnjava Lena kako je došlo do suradnje. Nastala je kolekcija inspirirana našim primorjem, ali i uličnim stilom modnih prijestolnica Milana i New Yorka, gdje je Lena živjela i studirala fotografiju i novinarstvo. Tkanine koje su koristile pri izradi kolekcije su 100 postoprirodne, a sav prihod od prodaje upravo DEŠA-i.

U ovim unikatnim domaćim komadima ostavit ćete dojam gdje god se pojavite, a odličan su poklon za strance, koji obično budu očarani ljepotom naše zemlje i rado će htjeti ponijeti sa sobom ovako posebnu uspomenu.

Za ve upite oko proizvoda i cijena obratiti im se možete na službenoj Facebook stranici brenda, a ponudu možete razgledati i na njihovom Instagram profilu.

Posjeti Miss7.24sata.hr