Što nositi u uredu kada je vani prokleto vruće?

Helmut Newton/Helmut Newton Foundation PR
Pretpostavljamo, već smo malo dosadni s ponavljajućim zaključkom da je vani ekstremno vruće. No, kako se odijenuti kada je vani 35 stupnjeva Celzija, a u uredu je temperatura i do desetak stupnjeva manja?
Vidi originalni članak

Možda zvuči nevjerojatno, ali od desetak komada odjeće možeš složiti savršeni uredski outfit za dva vruća ljetna mjeseca. Nadamo se da nećeš baš oba mjeseca biti zatvorena u četiri zida svoje firme, ali dajemo ti male savjete pomoću kojih ćeš se lakše osjećati u uredu. Dobre hlače, košulja od popelina ili kombinacija džempera i minimalističke haljine su dobar uredski izbor.

Odijelo od lana

Ako radiš u uredu sa strožim dress codeom, bilo bi dobro imati jedno dobro odijelo, i to od nekog prirodnog materijala poput lana. Dobrih lanenih odijela nema puno u ponudi high street, i prva asocijacija na lanena odijela nam je nešto što su nosile naše majke prije dvadesetak godina. Ipak, mogu se naći neki pravi mali modni dragulji u dućanima, zbog kojih ćemo rado prigrliti strogi uredski dress code.
 

Džemper preko svega

Bilo da je kombinacija suknje i topa koji podsjeća na intimno rublje, ili jednostavna haljina ravnog kroja do koljena, bilo bi dobro prebaciti neku vestu ili džemper finog tkanja preko. Osim što će izgledati stvarno dobro, dobit ćeš savršeni spoj skandinavskog minimalizma i poslovne ležernosti. Ovo je odjevna kombinacija za tvrtke koje nemaju strogi poslovni dress code, ali je svejedno poželjno izbjegavati odviše ležerne tenisice. Dobar odabir su kožne espadrile, ili pak neke zanimljive cipele s blok petom, po uzoru na slavni Chanelov model.

Fine hlače koje su na granici između ležernog i poslovnog

Ovo su „go to“ hlače za sve prilike. One nisu posljednji hit mode, niti ćeš u njima rado odlaziti igdje osim na posao, ali ako nađeš dobre poslovne hlače, ljeto u uredu će biti manje stresno. Boje koje bismo najradnije nosile su tamnoplava ili crna, zato što ćemo na taj način moći kombinirati razigraniji gornji dio. Na primjer, može se nositi s popularnom bluzom predimenzioniranih rukava, ili pak floralnim topom spuštenih ramena. 
 

Popelin i pamuk

Ove sezone materijal popelin je postao popularniji nego ikad, ako se pita high street industriju. Viđamo ga i na topovima, košuljama, haljinama ili suknjama. Radi se o posebno izdržljivoj vrsti tkanine, nastaloj od čiste ili miješane pamučne pređe. Za uredske romantičarke, high street brendovi nude pregršt haljinica opuštenog kroja, koje kao ukras najčešće imaju neki volan ili ukrasne trake. Također, za poslovnu eleganciju najradije biramo košulje pročišćenog kroja, s dodatkom metalnog kruga.

Posjeti Miss7.24sata.hr