Slikar pretvorio Caru Delevigne u niz umjetničkih djela

Instagram/Nives Celzijus
Cara na platnu sljedeći će vikend biti izložena u danskom Muzeju nacionalne povijesti
Vidi originalni članak

Ne trebate biti modni stučnjak kako bi čuli za Caru Delevingne. Njene fotografije stalno iskaču na Instagramu, viđamo ju i na filmskim platnima, na stranicama modnih časopisa te u kampanjama Chanela. Uopće nije pretjerano reći da je ova 23-godišnja Britanka ultimativna 'it' djevojka i sveprisutna ikona današnjeg umreženog doba. Sada kada smo sve to utvrdili, teško je uopće zamisliti Caru u nekoj situaciju u kojoj je nismo imali priliku vidjeti. No, to će se uskoro promijeniti, sa serijom portreta koje će slavni slikar Jonathan Yeo sljedećeg vikenda predstaviti u danskom Muzeju nacionalne povijesti.

"Ona je sama predložila tu ideju," izjavio je umjetnik za časopis Vogue. "Zatim mi je došla pozirati i shvatio sam da je ona zapravo odlična kameleonka. Ima sposobnost da iz ozbiljnog raspoloženja u trenutku priejđe u veselo i počne se glupirati. Očito posjeduje ogroman raspon raspoloženja i izraza, a i samo njeno lice već je dovoljno zanimljivo. Tada mi je palo na pamet kako bi ona mogla biti odličan model za niz različitih slika."

Komplimenti ovog slikara nisu samo prazna priča, s obzirom na to da je do sada imao priliku naslikati brojne celebrityje od britanskog premijera Davida Camerona do Nicole Kidman, te ima gotovo znanstveni pristup proučavanju ljudskih lica kao i osobnosti iza njih.

"Crtao sam svakakve ljude, od članova kraljevskih obitelji, preko političara, pa sve do hollywoodskih zvijezda, a Cara je do sada jedna od najprirodnijih i najopuštenijih osoba s kojima sam radio." rekao je umjetnik.

Dvojac se nekoliko puta sastao u studiju, a sve je rezultiralo slikama Care kroz različite načine gledanja na svijet - od ekrana mobitela do starinskih avijatorskih naočala. Poruku i nije teško izvući, a glasi: "Sve se vrti oko toga da budete viđeni."  

I dok umjetnik u početku i nije bio baš siguran da će javnost shavtiti njegovu poruku, komantari i lajkovi na Instagramu sve govore. 

Posjeti Miss7.24sata.hr